ЗАШТИТИЋУ ЋЕРКУ КАД ПОЛИЦИЈА НЕЋЕ: Исповест оца девојке из Трговишта која је више пута пријављивала да је прогони Ц. С.

Ј. СТОЈКОВИЋ

27. 10. 2021. у 08:00

НЕБОЈША Стефановић из Трговишта тврди да је његова ћерка А. С. (22) већ месецима изложена психичкој тортури од стране Ц. С. из села Доњи Стајевац и да иако је случај већ три пута пријављиван, нема никакве реакције од надлежних органа, па је одлучио да ангажује адвоката. У Основном јавном тужилаштву "Новостима" је потврђено да се на том случају ипак - ради.

ЗАШТИТИЋУ ЋЕРКУ КАД ПОЛИЦИЈА НЕЋЕ: Исповест оца девојке из Трговишта која је више пута пријављивала да је прогони Ц. С.

Небојша Стефановић / Фото Ј. С.

Иако је моја ћерка пунолетна, она је за мене дете и ниједном оцу није све једно кад гледа да девојка која је одличан студент завршне године, млада и лепа, а не сме да изађе из куће, спава са упаљеним светлом и живи у сталном страху од човека за чију прошлост сви знају јер је већ био у затвору за слично дело – започиње причу Небојша, док дрхтавим рукама показује налазе психијатра који показују под каквим је стресом девојка.

Све је почело у септембру, ћерка му се поверила и показивала поруке, а онда ју је он пресрео испред куће и претио јој. Наводно не само њој већ и млађој ћерки.

Покушавам да све решим цивилизовано,моја ћерка тврди да никада ништа није имала са тим човеком, иако је он причао да јој је куповао накит, бунде и лекове. Па ми би смо то у кући приметили, врло смо блиска породица и имамо отворене односе. Ћерка је у страху јер је он прогони, а ја не знам како да јој помогнем а да никоме не наудим, јер ни једна млада жена не заслужује да живи у страху од прогонитеља – каже Небојша Стефановић.

Његова ћерка, каже да јој је тешко да прича о свему, али нам је показала неке од порука на телефону у којима се јасно види да човек инсистира на сусрету, чак и прети.

Она је у понедељак саслушана у полицијској станици у Трговишту, али о томе није желела да прича, јер има утисак да јој упркос свему нико не верује. Она је у изјави коју је дала испричала природу односа као и сусрете које је имала са човеком за кога тврди да је прогони, изричито тврдећи да са њим није имала никакав контакт, да од њега није узимала новац и да му није дала никакав повод. Није му одговарала ни на позиве ни на поруке.

У Основном јавном тужилаштву у Врању, Новостима је речено да је 21. октобра А.С. из Трговишта пријавила Ц.С. из села Доњи Стајевац да је у августу ступио у контакт са њоми нудио јој 200 евра, затим је 27. септембра пролазио колима пред ње и добацива, а онда је 18. октобра добацивао њеној сестри испред породичног дома, да би 21. октобра истој упутио бројне поруке у којима тражи да јој врати новац који није узела. Наложен је разговор са оштећеном, сачињавање крим техничка документација из њеног телефона и обави разговор са осумњиченими да му се одузме телефон.

Судило му се за прогањање малолетница

Родитеље девојке посебно брине то што је осумњичени у овој случају већ осуђиван да је слањем вулгарних порука и телефонским разговорима у току 2015. и 2016.године месецима узнемиравао и сексуално злостављао малолетнице, због чега је неко време провео у затвору.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)