ПРЕМИНУО ПОСЛАНИК СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: Ђуро Перић изгубио битку са корона вирусом

Новости онлајн

26. 10. 2021. у 19:30

ЂУРО Перић (91), најстарији посланик у Скупштини Србије, из Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) и члан главног одбора странке, преминуо је.

ПРЕМИНУО ПОСЛАНИК СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: Ђуро Перић изгубио битку са корона вирусом

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Како се сазнаје он је умро у Ковид болници у Батајници, а корона вирусом заразио се пре месец дана у старачком дому на Бежанијској коси где је пре неколико месеци сам прешао да живи, да не би био терет својој породици.

Перић је, у име Савеза пензионера Србије, био члан Управног одбора Фонда ПИО. У фебруару 2008.године постао је заменик председника Управног одбора Фонда, а 2010. године изабран је за председника да би убрзо напустио ту функцију како не би био у сукобу интереса.

Перић је био познати криптолог који је тумачио шифроване поруке упућене лично маршалу Јосипу Брозу Титу. Он се 1961. године као стручњак за ову област укрцао на брод "Галеб" на коме је прокрстарио Африком.

Међутим, и пре тога се посебно истакао у свом послу. Наиме, до њега је 1952. године доспела шифрована порука коју је полиција одузела на граници.

- Сатима сам је тумачио. Писало је да су све бране на Драви миниране и да ће за пет дана експлодирати. Брзо сам обавестио шефа, а он полицију. Спречили смо катастрофу коју је желела да направи усташка емиграција. Шта се спремало никада није објављено. Добио сам награде и речено ми је да сам испунио животни век - испричао је својевремено Перић.

Био је потпредседник ПУПС-а. На парламентарним изборима 2020. године нашао се на 45. позицији на листи "Александар Вучић - за нашу децу" и поново добио посланички мандат.

(Телеграф)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

РУСИ НА ТВИТЕРУ ПОСТАВИЛИ ВИДЕО ИЗ СРБИЈЕ: "Чувар реда" у Краљеву

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)