СЕЛАКОВИЋ САОПШТИО: Близу смо цифри од 7.500 домова за избеглице

Танјуг

25. 10. 2021. у 21:03

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је данас у Убу на свечаном уручењу уговора о куповини 21 стана избегличким породицама из Босне и Херцеговине преко Регионалног стамбеног програма да се Србија приближава цифри од 7.500 станова и кућа колико је зацртано да је потребно онима који су били принуђени да током рата на простору бивше Југославије напусте домове.

СЕЛАКОВИЋ САОПШТИО: Близу смо цифри од 7.500 домова за избеглице

Фото: Танјуг

- Полако се приближавамо цифри од 7.500 станова и кућа колико смо зацртали да је потребно да обезбедимо за нше сураоднике који су у најтежим данима модерне срепске историје 90-тих година били у ситуацији да оставе све што су и они и њихови преци читавог радног века стицали, да оставе своје домове, своја огњишта и уточиште прнађу у нашој Србији - рекао је Селаковић.

Он је избегличким породицама које су данас добиле станове поручио да су дошле у једну од најлепших општина у Србији, која је међу онима које се најбрже развијају и у којој све више јуди жели да живи.

- Имаћете свој дом који можда није велелепан, раскошанали је ваш и то је први предуслов који је најважнији. И то се сви ми који смо део државног руководста и следимо политику председника Александра Вучића и владе трудимо да прво осигурамо оно што је наше, да наша Србија почне да изгледа и боље и уређеније, да буде и развијенија. Предуслов за сваку од ваших породица да се то оставри још бржеи напредније јесте да имате свој кров над главом - истакао је Селаковић.

Он је захвалио донаторима, међу којима је највећи Европска унија, а ту су и САД, Немачка, Норвешка, Италија, Швајцарска, Данска, Турска, Луксембург, Шпанија, Кипар, Чешка, Мађарска, Румунија и Словачка.

Регионални стамбени програм је вишегодишња заједничка иницијатива Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону. Фондом Програма управља Банка за развој Савета Европе.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ВУЧИЋ У ПРИЈЕПОЉУ: Председник одговара на питања грађана

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)