РХМЗ НАЈАВИО ОЛУЈНЕ УДАРЕ ВЕТРА: Кошава стиже у Србију - највише ће погодити ове делове земље

Новости онлајн

25. 10. 2021. у 17:35

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод дао је метеоролошку најаву за данас у периоду до око 18.30 сати. Како су најавили, дуваће ватар са ударима олујне јачине.

РХМЗ НАЈАВИО ОЛУЈНЕ УДАРЕ ВЕТРА: Кошава стиже у Србију - највише ће погодити ове делове земље

Фото: К. Михајловић

Према наводима са сајта, олујни ветар дуваће данас у јужном делу Баната, док ће на планинама и у кошавском подручју бити нешто слабији.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

- Данас на планинама и у кошавском подручју јак југоисточни ветар са ударима од 10 до 14 м/с, а у јужном Банату повремено и са олујним ударима око 17 м/с - наводи РХМЗ.

Подсетимо, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Недељко Тодоровић у својој најновијој временској прогнози објаснио је колико дуго кошава може да дува:

- Кошава дува када је у источној Европи висок притисак и када је у Средоземљу низак притисак. Колико дана се одржава таква ситуација толико ће Кошава и да дува. Што значи да кошава може да дува и пола дана, може и дан или три. Није ограничено, може и пет и седам. Може и 31 дан, колико је дувало пре неких 40 година. Ове седмице дуваће данас и у уторак, четвртак, петак и суботу - истиче Тодоровић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ПРШТИ ОД ЗДРАВЉА: Кисели купус је традиционална салата, али и сировина за многе специјалитете

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)