ФИРМА ЗГОП ПОНОВО У СРПСКИМ РУКАМА: Нови власник "Екстра ауто транспорт"

ПРОМО

25. 10. 2021. у 16:30

ДОМАЋЕ предузеће Еxтра-ауто транспорт из Врбаса купује ЗГОП из Новог Сада, чији је већински власник до сад био Интегра Цонструцтион из Казахстана.

ФИРМА ЗГОП ПОНОВО У СРПСКИМ РУКАМА: Нови власник Екстра ауто транспорт

Фото: Промо

Привредно друштво за грађење, ремонт и одржавање пруга – ЗГОП а.д. Нови Сад основано је давне 1957. године, у оквиру Југословенских Железница, односно ЖТП Београд и ЖТП Нови Сад, које је после приватизације био у власништву Казахстанског привредног друштва поново је у српским рукама.

 
Нови власник јесте српско привредно друштво "Еxтра Ауто Транспорт"!

Еxтра-ауто транспорт и Интегра Цонстуцтион су у јуну потписали Обавезујућу понуду за куповину акција компаније ЗГОП, што обе стране обавезује да неће одустати од поменуте трансакције, па ће се сада компанија ЗГОП наћи у власништву Миљана Сокановића (35%), 30% власништва је у уделу друштва 35% у власништву фирме Еxтра Аграр из Врбаса на чијем челу је Жељко Каришић.

ЗГОП тренутно изводи радове на модернизацији и реконструкцији железничке пруге која повезује Мађарску и Србију на деоници Београд центар - Стара Пазова, као и на део радова на деоници Стара Пазова - Нови Сад.

ЗГОП такође ради и на санацији пруге Ниш – Зајечар и то деонице Матејевац – Сврљиг и Сврљиг – Књажевац.

Еxтра-ауто транспорт фирма је која поседује одговарајућу механизацију и возила којима успешно обавља послове у нискоградњи и логистици, стога ће њихово преузимање ЗГОП допринети бољој организацији, повећању расположивих потребних ресурса за унапређење квалитета и убрзање пружања услуга.

- Сада већ заједнички чинимо напоре да свој део радова на поменутим деоницама завршимо у што краћем року, са напоменом да крајњи рок завршетка не зависи само од нас - наводи директор предузећа ЗГОП Зоран Станојевић.

Оваквим куповинама великих привредних друштава, српски привредници поспешују домаћу привреду и доводе пословање до профитабилности, а крајњи резултат може се очекивати у наредном периоду, када се буде радило на изградњи железничких коридора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)