НОВИ ПРЕДЛОЗИ КРИЗНОГ ШТАБА: Све школе на онлајн наставу, проширити примену ковид пропусница

Б. Р.

25. 10. 2021. у 13:29

МЕДИЦИНСКИ део Кризног штаба тражиће да све школе у Србији пређу на онлајн наставу, бар на 10 дана, и да се за то време повећа обухват вакцинације деце од 12 до 18 година.

НОВИ ПРЕДЛОЗИ КРИЗНОГ ШТАБА: Све школе на онлајн наставу, проширити примену ковид пропусница

Фото: И.К.

Лекари у штабу захтеваће, такође, и да се примена ковид пропусница прошири на све затворене просторе, изузев, можда, само прехрамбених продавница.

Током консултација које су договорене за данас, чланови медицинског дела Кризног штаба уобличиће захтеве које ће изнети пред остатак овог тела, које би како се очекује требало да заседа до краја седмице.

- Требало би хитно да решавамо ову катастрофалну епидемиолошку ситуацију, по истом моделу као друге цивилизоване земље - речено је "Новостима" у медицинском делу штаба.

- Вакцинисано је тек око један одсто деце, а масовнијом имунизацијом у школском узрасту, почев од 12. године, и са само једном дозом вакцине постигли бисмо фантастичан резултат. То је једини начин да заштитимо децу, која све чешће оболевају од ковида, па и са изузетно тешком клиничком сликом.

Медицински део штаба, такође, тражи да се ограниче контакти.

- Ковид пропуснице само у ресторанима, и то после 22 сата, не могу да поправе ситуацију онолико колико би било нужно - наводи наш саговорник из Штаба. - Ми још од маја инсистирамо на увођењу ковид "пасоша", и верујемо да је сваком јасно да овако половично решење не може да нас доведе до циља. Није време за окупљања, ни у 10 ујутру, ни у 22 увече.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)