ЈОШ ЈЕДАН ДЕЧАК У ТЕШКОМ СТАЊУ: Доктор Кон јасно поручио - неопходне озбиљне санкције

Новости онлине

25. 10. 2021. у 07:31

ПРЕДРАГ Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба Владе Републике Србије за борбу са епидемијом коронавируса, рекао је да су неопходне озбиље санкције за оне који не поштују епидемиолошке мере.

ЈОШ ЈЕДАН ДЕЧАК У ТЕШКОМ СТАЊУ: Доктор Кон јасно поручио - неопходне озбиљне санкције

Фото: Принтсцреен/ПИНК

- Сви који су на респиратору су животно угрожени. Имамо случај дечака од 16 година који је у тешком стању. Све то скупа подразумева да вирус тражи осетљиву популацију, и преко породица улази у школе - каже Кон.

Он истиче да је процес имунизације неопходан, као и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

- Морамо бити ефикаснији и бржи. Ако хоћемо неки резултат неопходна је вакцинација. Јасна је препорука вакцинације деце од 12 година, ускоро ће бити регистрована и вакцина за децу од пет до 11 година - наводи он.

Кон тврди да је дуготрајнији имунитет који добијају деца вакцинацијом.

- Они који се вакцинишу као млади имају дуготрајнији имунитет. Свако ко је примио Синофарм већ после четири месеца може да прими ту бустер дозу појачања и то се препоручује у овој ситуацији максималне циркулације вируса - рекао је Кон.

Доктор Кон је упозорио да људи који имају неку хроничну болест или имуносупресију треба да се вакцинишу након четири месеца.

- Засада не постоји вакцина која може дуготрајно да заштити људе од короне. Врло је важно знати да се имунизацијом деце прави озбиљна баријера која спречава преношење вируса. То је далеко ефективнија и ефикаснија заштита - објаснио је Кон.

- Потребно је спроводити епидемиолошке мере и озбиљно кажњавати оне који их крше - закључује он.

(Пинк)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Српска фабрика вакцина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)