РАЗМАТРАЋЕМО ПООШТРАВАЊЕ МЕРА: Тиодоровић о следећим корацима Кризног штаба - ово је његов предлог за ковид пропуснице

Новости онлајн

24. 10. 2021. у 14:56

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је да ће се наредне недеље вероватно разговарати о пооштравању мера и да ће предложити да ковид пропуснице важе дуже у угоститељским објектима, али и на неким другим местима.

РАЗМАТРАЋЕМО ПООШТРАВАЊЕ МЕРА: Тиодоровић о следећим корацима Кризног штаба - ово је његов предлог за ковид пропуснице

Фото: Принтсцреен/РТС

 Његова идеја је да њихова примена буде проширена у бар још две ситуације:

- То ће бити неопходно за тржне центре и за већа окупљања. Ми смо предлагали да се смањи број људи који се могу окупљати. Морамо да станемо и да размислимо да ли је нормално организовати свадбе, журке и прославе у тренутку кад имамо висок тренд новозаражених и умрлих. Према томе, морају се мере пооштрити - поручио је он, како пише Блиц

Коментаришући почетак контроле у угоститељским објектима, где је од јуче боравак након 22 сата условљен поседовањем ковид пропуснице, Тиодровић је казао да је медицински део Кризног штаба у старту рекао да поменута мера неће бити довољна.

 Према његовим речима, млади људи чине највећи проценат позитивних на коронавирус.

- Међутим, међу умрлима, највећи проценат чине старије особе са тешким хроничним обољењима. Ми имамо сада ситуацију да морамо да пресечемо, да покушамо да пресечемо, тамо где има највише окупљања младих. То се може и видети у свим нашим градовима где има ноћних клубова и ресторана који дуже раде - наводи он.

Тиодоровић каже да ипак ни то није решење.

- Решење ће бити ако стварно скупимо снагу и ако се не будемо делили на вакцинисане и невакцинисане, већ да стварно ставимо ову ситуацију под контролу. То значи да проширимо домет и да практично свуда тамо где је неопходно буде примењена пропусница. Једино би од ковид пропуснице требало да буде ослобођено онај део који се односи на снабдевање хране, лековима и горивом.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)