ОСКРНАВЉЕНИ СПОМЕНИЦИ НА ПРАВОСЛАВНОМ ГРОБЉУ: У Новом Пазару интензивно трагају за вандалима

Н.К.

22. 10. 2021. у 17:23

НА ПРАВОСЛАВНОМ гробљу у новопазарском насељу Шестово оштећено је неколико надгробних споменика, а још увек није познато када су оскрнављена и ко је починилац тог вандалског чина.

ОСКРНАВЉЕНИ СПОМЕНИЦИ НА ПРАВОСЛАВНОМ ГРОБЉУ: У Новом Пазару интензивно трагају за вандалима

Фото: Н. Кочовић

Према незваничним информацијама, оштећења на два споменика приметили су верници рано јутрос, после чега су обавестили полицију која је изашла на лице места и извршила увиђај.

- Осим та два, откривено је још пет надгробних споменика, углавном старијих, са оштећењима, али се још увек не зна да ли их је оскрнавила нека особа, више њих или су оштећени раније дејством ветра. Интензивно радимо на откривању свих појединости – рекао нам је извор из полиције.

Грађани који живе у близини гробља казали су нам да претходних дана нису приметили ништа сумњиво, а да се нешто дешава приметили су тек када је полиција вршила увиђај.

- Углавном виђамо просјаке или бескућнике који, након сахрана или помена, шетају гробљем у потрази за храном или пићем која остане након обреда. Чуо сам да се прича да виђају наркомане и пијанце, али ја их никада нисам видео – прича један младић.

Пре пет година, на муслиманском гробљу Газилар оштећена су 34 споменика, због чега су убзро ухапшене, а потом и осуђене две особе из Тутина.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: МАНАСТИР АРХАНГЕЛИ: Задужбина Душана Силног, паљена и пљачкана, и даље живи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)