ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРБИЈУ: Докторка Даница Грујичић прва примила вакцину Спутњик произведену у нашој земљи

Novosti online

22. 10. 2021. у 13:17

ДИРЕКТОРКА Института за онкологију и радиологију др Даница Грујичић прва у нашој земљи примила је вакцину Спутњик В произведену у Србији и позвала све да следе њен пример.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРБИЈУ: Докторка Даница Грујичић прва примила вакцину Спутњик произведену у нашој земљи

Фото: Н. Скендерија

- Све људе, посебно младе позивам да приме нашу Торлакову вакцину. Немојте спасти на то да вас проверавају да ли имате ту неку ковид пропусницу или немате. Зашто да се понижавате? Можете да идете где хоћете, да радите шта хоћете, можете да будете слободни. Вакцина вас штити од респиратора, од тешких облика болести. За вас ће корона бити један обичан грип, једна обична прехлада, какву сам ја имала срећу да преживим пре годину дана - рекла је Грујичић.

Она је открила да је неко под њеним именом направио лажну страницу на Фејсбуку. 

- Треба већ једном завршити са свим антивакциналним причама. Те приче су отишле толико далеко да су чак и мени направили лажну страницу на Фејсбуку, али сад то испитујемо - истакла је др Грујичић.

Вакцине Спутњик В, произведене на Инстутуту "Торлак" у Београду, данас су добиле дозволу за употребу од националног регулатора Агенције за лекове и медицинска средства, потврдио је за Танјуг министар у Влади Србије Ненад Поповић.

- То значи да ће вакцине Спутњик В ''мејд ин Србија'' од данас почети да се користе на вакциналним пунктовима широм Србије - рекао је Поповић, који је и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)