НОВА ОДЛУКА ЗА ЂАКЕ: Министарство просвете објавило како ће деца следеће недеље ићи у школу

Novosti online

22. 10. 2021. у 11:12

У ПРЕТХОДНИХ седам дана заражено је 4.372 деце.

НОВА ОДЛУКА ЗА ЂАКЕ: Министарство просвете објавило како ће деца следеће недеље ићи у школу

Фото Н. Фифић

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава од понедељка, 25. октобра 2021. године, примењује у средњим школама на територији четири локалне самоуправе: Београд, Врњачка Бања, Ниш и Шабац.

Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковида-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења и група која су прешла на други и/или трећи модел наставе услед оболевања ученика.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада, који подразумева непосредну наставу у школама.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља", које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут", у недељи од 14. октобра до 20. октобра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 4372 (0.57%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије укупно је 72 (0.18%) одељења (16 и мање ученика) која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 1003 (2.52%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 157 (0.39%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Одлуку о евентуалном преласку свих школа на онлајн наставу доноси Кризни штаб. Док не буде донета таква одлука, Тим за школе ће, као и до сада, доносити одлуку о моделима наставе у одређеним локалним самоуправама.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)