МИНИСТАР ВУЛИН: Захвалан сам Полицијској управи за град Београд на смањивању стопе криминала у Београду

Novosti online

21. 10. 2021. у 12:14

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин одржао је данас колегијум са начелником Полицијске управе за град Београд Веселином Милићем и начелницима свих полицијских станица на територији Полицијске управе за град Београд и нагласио да очекује још већу ангажованост припадника београдске полиције у борби против свих облика криминала, а посебно уличног, који највише погађа обичног човека.

МИНИСТАР ВУЛИН: Захвалан сам Полицијској управи за град Београд на смањивању стопе криминала у Београду

Фото МУП

Током састанка начелници су предочили министру Вулину досадашње резултате, као и планиране активности у наредном периоду, са посебним акцентом на сузбијању уличног криминала. 

- Београд је један од најбезбеднијих градова у Европи, али успех начелника сваке полицијске станице у Београду мери се само по томе колико се обичан човек осећа безбедно. У Београду не постоје и неће постојати сигурни и несигурни делови града, добри и лоши квартови - поручио је министар Вулин на колегијуму. 

Министар унутрашњих послова је истакао да ће београдска полиција очувати јавни ред и мир, али је, такође, позвао грађане да не дозволе да буду злоупотребљени зарад нечијих политичких интереса. 

- Полиција будно прати стање јавног реда и мира у Београду, на свим јавним местима. Све чешће имамо појаву професионалних протестаната који позивају на немире и уништавање јавне имовине. Полиција ће очувати стабилан јавни ред и мир, али исто тако позивам грађане да не дозволе да зарад нечијих личних политичких интереса буду злоупотребљени - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Министар полиције Александар Вулин је указао да статистика показује смањену стопу криминала у Београду у односу на раније године, али да он процењује рад сваке полицијске станице на основу тога колико се грађани који живе у околини тих станица осећају безбедно и колико имају поверења у полицију. 

Министар унутрашњих послова је похвалио рад београдске полиције која бележи повећање процената расветљавања готово свих кривичних дела. 

Министар Вулин је посебно похвалио брзо расветљавање јучерашњег случаја и хапшење починиоца, који је на Звездари пресрео шездесетчетворогодишњег мушкарца, оборио га на земљу и отео му већу суму новца.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)