ДР КОН О УВОЂЕЊУ КОВИД ПРОПУСНИЦА: "Нисам задовољан, мере нису довољне"

Novosti online

21. 10. 2021. у 09:46

ЧЛАН Кризног штаба и епидемиолог др Предраг Кон говорио је у Јутру на ТВ Прва о последњој одлуци донетој у среду, увођењу ковид пропусница.

ДР КОН О УВОЂЕЊУ КОВИД ПРОПУСНИЦА: Нисам задовољан, мере нису довољне

Фото: Принтскрин Курир ТВ

Кон је поздравио мере, али и поручио: "Нисам задовољан."

- Нисам задовољан, не зато што сам незадовољник као човек, већ зато што мислим да ове мере неће бити довољне - казао је у ТВ програму.

Сматра и да ове мере нису довољне.

- Ми смо тражили да све што није неопходно буде затворено после 17 сати. И да након тог времена буде забрањено јавно окупљање - рекао је Кон о ставу медицинског дела Кризног штаба.

- Поздрављам и као члан штаба и епидемиолог пропуснице. Примењиваће се првенствено у ноћним клубовима. То је пре свега техничка ствар.

Битно је да је урађена едукација и припрема за све инспекције и комуналне полиције које ће радити на контроли. Оно што је битно је заоштравање контроле, рекао је Кон. Истакао је да се инсистирало да то буде јавно објављивано ко крши.

Први ефекти увођења ковид пропусница лично каже да је скептичан да ће се ускоро видети, јер се уводе за објекте после 22 сата.

- Ми имамо ситуацију да је пред нама сезона слава, зима, месеци када је врло активан овај вирус. Најмање две недеље пред нама је слична ситуација као сада.

(ТВ Прва)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)