НОТАРИ САВЕТУЈУ ГРАЂАНЕ ПРЕКО "ВИБЕРА": На Европски дан правде бесплатне поуке о оверама и промету непокретности

В. Ц. С.

20. 10. 2021. у 14:59

НА Европски дан правде, 25. октобра 2021, јавни бележници отвориће три посебне линије на апликацији "вибер", како би уживо одговарали на питања грађана или их упутили на начин на који могу да остваре своја права, саопштила је Јавнобележничка комора.

НОТАРИ САВЕТУЈУ ГРАЂАНЕ ПРЕКО ВИБЕРА: На Европски дан правде бесплатне поуке о оверама и промету непокретности

Фото архива

ЈБК Србије позива грађане да се јаве и поставе питање уживо у разговору са нотарима преко ове апликације, на телефонске бројеве 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26. Линије ће бити отворене за "вибер" позиве у понедељак током три сата, од 11.00 до 14.00, а грађани ће бирати да ли ће са јавним бележником разговорати видео или аудио позивом.

Онлајн саветовање се организује поводом Европског дана правде, са циљем да се правда приближи грађанима. ЈБК, како наводе, снажно подржава акцију која доприноси овом циљу, као и јачању поврења у правосудни систем и широкој едукацији о начинима за остваривање права. Европски дан правде је истовремено и "отворени дан" свих нотаријата ЕУ, који тога дана на сличан начин саветују своје грађане.

Бележници ће моћи да поуче грађане у вези са пословима око промета непокретности, оверама потписа и преписа, оверама пуномоћја, вођењу оставинских поступака, одговорности јавних бележника, као и о дилемама везаним за надлежности јавног бележника.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)