ШОЛАКОВА ТЕЛЕВИЗИЈА КРШИ ЗАКОН: Гледаоцима ускратили право да уживо виде завршницу Партизанове утакмице

Novosti online

20. 10. 2021. у 13:58

ПРВО су кршећи закон за себе присвојили ТВ преносе утакмица кошаркаша Партизана и Црвене звезде у европским такмичењима, а онда су гледаоцима ускратили право да уживо виде најузбудљивију завршницу меча.

ШОЛАКОВА ТЕЛЕВИЗИЈА КРШИ ЗАКОН: Гледаоцима ускратили право да уживо виде завршницу Партизанове утакмице

Архива

Гледаоци такозваног СК нису могли да уживо испрате узбудљиву завршницу утакмице Хамбург - Партизан у Еврокупу, коју ова ТВ уопште не би ни смела да преноси.

Наравно, ради се о Спорт клубу, телевизијском каналу под окриљем Јунајтед групе и Драгана Шолака.

Такозвани СК ексклузивно преноси утакмице наша два најпопуларнија кошаркашка клуба у Евролиги и Еврокупу, јер је носилац тих права Јунајтед група прекршила Закон о електронским медијима и уопште није понудила да их откупи нека од телевизија са националном фреквенцијом, пре свега РТС. Ако желите да гледате Звезду и Партизан у Европи, уместо да то буде бесплатно, то јест без додатних трошкова, морате или да будете корисник СББ-а или да платите за њихов стриминг сервис.

Али, чак и ако пристанете на ове услове, уопште није сигурно да ћете утакмицу заиста гледати. Наиме, Шолакова телевизија СК је у уторак увече оставила своје гледаоце без могућности да виде сам крај утакмице Хамбург - Партизан у Еврокупу, неких пола минута пре краја (мада реално је трајала још пет минута), док су Немци из све снаге покушавали да преокрену резултат, а црно-бели се грчевито бранили.

Дошло је до “прекида сигнала”, који није пуштен до краја утакмице, да би водитељ из студија у емисији после меча безобразно прокоментарисао: “Ето, могли сте да видите све шта се дешавало”, по гебелсовском принципу “верујте мени, не својим очима”, чак се није ни извинио гледаоцима због непријатности.

РТС је тако недавно саопштио да у Јунајтед групи чак уопште нису хтели да приме званично писмо директора Драгана Бујошевића са молбом да “Луксембуржани” српском Јавном сервису по комерцијалним условима продају права на утакмице фудбалера Србије у квалификацијама за Светско првенство у Катару. Претходно, Јунајтед група је одбацила молбе РТС-а да откупи преносе утакмица финиша Европског првенства у фудбалу.

Непоштовање закона, непоштовање и рекетирање гледалаца… а свака нормална конкуренција попут Арена Спорт канала им је “гушење слободе медија”.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)