РАЊЕНИ СОФРОНИЈЕВИЋ СЕ ПРВИ ПУТ ОБРАТИО: Желим да наша деца могу да се играју, а не да страхују од метка, живела Србија!

Novosti online

20. 10. 2021. у 11:52

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић обишао је и разговарао данас у Ургентном центру са Срећком Софронијевићем, Србином из Звечана кога су припадници специјалне косовске полиције упуцали током упада на север КиМ 13. октобра.

РАЊЕНИ СОФРОНИЈЕВИЋ СЕ ПРВИ ПУТ ОБРАТИО:  Желим да наша деца могу да се играју, а не да страхују од метка, живела Србија!

Фото Канцеларија за КиМ

Софронијевић је том приликом задобио повреде опасне по живот и након операције у КБЦ Косовска Митровица пребачен је на даљу дијагностику у Ургентни центар у Београду.

Петковић је истакао да је метак који је Срећко примио био намењен читавом српском народу на северу Косова и Метохије.

- Метак који је примио Срећко Софронијевић је био намењен читавом српском народу на северу КиМ, и зато с правом могу да кажем да је Софронијевић симбол страдања српског народа од свег терора који доживљава од стране Приштине и Аљбина Куртија. Оно што је посебан утисак јесу и речи Срећка Софронијевића да њега не боле његове ране, већ да га боли терор који се свакодневно од стране Приштине врши над нашим народом, како јужно тако и северно од Ибра. Срећко Софронијевић је храбар човек, отац двоје деце и погођен је испред своје куће у Рудару, само због тога што носи српско име и презиме – поручио је Петковић, који је Софронијевићу пренео и поздраве председника Александра Вучића који се свакодневно интересује за Срећково здравствено стање.

- Оно што желим овом приликом да поручим је да се добро загледа у ране Срећка Софронијевића и онај део међународне заједнице који је подржао Аљбина Куртија у његовој сулудој намери да осваја север и врши терор и пуца на Србе на северу КиМ. Овако нешто никада више не сме да се понови. Јуначке ране Срећка Софронијевића говоре о томе колико је српски народ жртва на КиМ, али говоре и о томе колико је одлучан наш народ на КиМ да победи живот – истакао је Петковић.

Фото Канцеларија за КиМ

Софронијевић је током разговора са директором Перковићем посебно желео да се захвали држави Србији, председнику Александру Вучићу, Канцеларији за КиМ, особљу Ургентног центра и КБЦ у Косовској Митровици, али и народу на Косову и Метохији који је све време био уз њега.

- Желим посебно да се захвалим мојој браћи са севера који су уз мене све време да пребродим ову муку. Дај Боже да се ово ниједном Србину више не деси, не дај Боже деци, јер када су упали код нас нису мислили ни на децу, ни на старе, ни на младе. Желим да моји син и ћерка, Саво и Ана, могу нормално, као и сва друга деца да се играју са вршњацима када изађу из куће, а не да страхују од метка. Ми смо, нажалост, на такав живот навикли, али наша деца нису - да наши људи живе безбедни, где год да су и јужно и северно од Ибра. Живела Србија – истакао је Софронијевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)