ТИШИНА НАКОН ПОТВРЂЕНЕ КРАЂЕ БЕБЕ: Радиша Павловић оптужује Владину комисију да кочи поступак

Ј. Ж. С.

20. 10. 2021. у 09:24

КАДА су резултати ДНК анализе показали да је Милица, која је сумњала да јој је беба отета у породилишту, мајка Млађана Радивојевића, председница комисије за нестале бебе Радојка Пантелић је уз образложење да нема слободних сала у Влади и наводног недостатка кворума отказала састанак овог тела, тврди Радиша Павловић, председник Удружења за истину и правду о бебама.

ТИШИНА НАКОН ПОТВРЂЕНЕ КРАЂЕ БЕБЕ: Радиша Павловић оптужује Владину комисију да кочи поступак

Биолошка мајка Милица / Млађан Радивојевић / Фото Ј. Скендерија

Према његовим речима на седници је требало објаснити целокупну истрагу коју је његово удружење водило, а једина тема била би први решени случај нестале бебе у Србији.

- Откад смо решили први случај нестале бебе нико од других удружења није контактирао са нама, а представници Владе су нам једини честитали - рекао је Павловић.

Како је навео, Милица, која се у уторак први пут појавила у јавности, породила се 3. марта 1981, а пошто јој је саопштено да је беба преминула, "најурена" је из породилишта у Крушевцу.

- Пре две године показали смо папире који потврђују крађу, само нам је недостајала мајка. Разговарали смо са више од 500 породица у последње три и по године. Пошто смо на крају 30. септембра добили резултат ДНК анализе, којим се потврђује да је Милица родила Млађу - наводи Павловић.

Он тврди да је све било јасно када су недавно видели Миличиног мужа, на кога Млађан ликом подсећа, па је одмах предложена анализа која је потврдила сумње:

- Млађанова мајка Вера, која га је усвојила, није знала да је отет, а он је у породицу стигао три месеца од рођења и сумња се да је до тада био негде на дечјем одељењу болнице.

На овом случају, тврди Павловић, постоји фиктивни упис порођаја, а нигде не пише име жене која је дете родила. У матичну књигу рођених уписан је 11. марта као да је рођен дан пре, и то усменом потврдом матичара.

- Тешко ми је и стварно не могу да говорим - кратко је рекла у уторак новинарима Милица, која је пронашла свог сина Млађана после пуних 40 година.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)