ПОНОВО ПРОВОКАЦИЈЕ ИЗ БУГАРСКЕ: Сметају им ПВО маневри српске и руске војске, вежбају одговор на замишљени напад из Бугарске

Novosti online

19. 10. 2021. у 13:57

УЧЕСНИЦИ руско-српских војних вежби одрађивали су могућа дејства као одговор на напад Бугарске или друге земље НАТО-а, саопштио је Aтлантски савет Бугарске коментаришући вежбе које се одржавају у српској ваздухопловној бази Батајница.

ПОНОВО ПРОВОКАЦИЈЕ ИЗ БУГАРСКЕ: Сметају им ПВО маневри српске и руске војске, вежбају одговор на замишљени напад из Бугарске

Фото: архива

-Највероватније је замишљени напад долазио из Бугарске или друге земље НАТО-а, наводи се у саопштењу Савета на Фејсбуку.

Организација истиче да Србија не би требало да очекује напад из Бугарске која јој омогућава да користи њену територију за испоруку наоружања из Русије.

-Зашто очекују напад из Бугарске? Зар праве од нас будале? Или нас одавно сматрају таквима? Зар Бугарска није иста она земља која редовно пропушта руско оружје кроз свој ваздушни простор у правцу Србије?, пита Атлантски савет.

Фото: Принтскрин

Подсећамо, ово није први пут да Атлантски савет коментарише одржавање војних вежби „Словенски штит“. Организација је 2019. године критиковала бугарско Министарств одбране које је дозволило прелазак руских система С-400 преко Бугарске. Како су тада претпоставили у организацији, Русија би могла да планира стварање сопствене ваздухопловне базе у Србији.

Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације успешно су привели крају вежбе „Словенски штит 2021“ и „БАРС 2021“, које су прошле недеље реализоване у Србији.

rs.sputniknews.com

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)