ДА ДУШАН ПОНОВО ПРОХОДА: Млади Новопазарац се две године бори са опаком болешћу, помозимо му да се врати нормалном животу (ФОТО)

Н. Кочовић

16. 10. 2021. у 12:40

ДУШАН Јовановић за месец дана ће напунити 27 година, а овај младић из Новог Пазара већ две године се бори са опаком болешћу која га је приковала за кревет и онемогућила да води нормалан живот.

ДА ДУШАН ПОНОВО ПРОХОДА: Млади Новопазарац се две године бори са опаком болешћу, помозимо му да се врати нормалном животу (ФОТО)

Фото: Буди хуман/Приватна архива

До лета 2019. године живео је уобичајеним животом, завршио је школу, излазио, дружио се, запослио се и размишљао о будућности. Једног дана приметио је како му трне лева нога, губио је осећај, а онда се све теже кретао.

Потражио је помоћ у Општој болници у родном граду, а потом је пребачен на даље анализе у Клинички центар у Београду.

Фото: Буди хуман/Приватна архива

 

- Урађена је дијагностика и откривена му је артериовенска малформација у доњем делу кичме. Од тада почиње његова борба, операција, рехабилитације, разне бање, терапије после којих је било неких помака јер је Душан сада, делимично, повратио могућност хода уз помоћ ходалице на разбоју – прича његова мајка и додаје да се Душан и сада налази на терапијама у бањи Горња Трепча.

Након консултација са лекарима Душану је, за опоравак и самосталан живот, предложена рехабилитација уз помоћ неуробиотике и трансплантација матичним ћелијама.

- Ми немамо толико новца, ни сами не знамо ни како смо финансирали и досадашње лечење. И ја сам болесна, инвалидски сам пензионер, све црне фондове и средства смо исцрпели због чега смо приморани да се обратимо добрим људима за помоћ како би наш син поново стао на ноге – апелује она.

У акцију помоћи Душану укључила се и хуманитарна фондација Буди хуман, а сви они који су у могућности могу послати СМС поруку 1120 на 3030 или уплатом на динарски рачун 160-6000001216646-27, односно девизни рачун 160600000121706434.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)