МИНИСТАРКА ПРАВДЕ НА 128. ПЛЕНАРНОМ ЗАСЕДАЊУ: Венецијанска комисија похвалила уставне реформе

Novosti online

15. 10. 2021. у 16:51

МИНИСТАРКА правде Маја Поповић учествовала је на 128. Пленарном заседњу Венецијанске комисије на којем је усвојено позитивно мишљење о Нацрту акта о промени Устава и Нацрту уставног закона за његово спровођење.

МИНИСТАРКА ПРАВДЕ НА 128. ПЛЕНАРНОМ ЗАСЕДАЊУ: Венецијанска комисија похвалила уставне реформе

Фото: Новости

Добијањем позитивног мишљења начињен је велики напредак у испуњавању обавеза из Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 - Правосуђе и основна права.

Тим Министарства правде је похваљен од стране руководства и осталих чланова Венецијанске комисије на предузетим корацима уставној реформи у смислу прихватања препорука Венецијанске комисије.

Промене Устава за које је добијено позитивно мишљење имају за циљ јачање независности судова и самосталности јавних тужилаштава што ће омогућити већу правну сигурност а самим тим Република Србија постаће привлачнија за стране инвестиције што ће имати утицај и на побољшање животног стандарда грађана.

На заседању је учествовао и председник Народне скупштине Ивица Дачић а истој је присуствовала и председница Одбора за уставна питања и законодавство Народне скуштине Јелена Жарић Ковачевић."

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)