АНТИЦИКЛОН ДОНОСИ ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Метеоролог Чубрило објавио најновију прогнозу - Увече следи преокрет

Новости онлајн

27. 09. 2021. у 09:33

ДАНАС ујутро на западу, југозападу и северозападу повећање облачности, понегде уз кишу или пљусак., пише метеоролог Марко Чубрило.

АНТИЦИКЛОН ДОНОСИ ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Метеоролог Чубрило објавио најновију прогнозу - Увече следи преокрет

Фото: Никола Фифић

Над осталим пределима већи део дана претежно сунчан и топао. После подне и увече и над осталим делом региона наоблачење, понегде уз кишу, а биће услова и за грмљавинске пљускове. Јутарња температура од 8 до 17 степени Ц, највиша дневна од 26 до 30 Ц.

У Београду ће бити променљиво облачно, топло, током дана углавном суво. Увече и у току ноћи јаче наоблачење са кишом или пљусковима. Ветар слаб, источни и југоисточни, увече и у току ноћи у скретању на западни и северозападни. Јутарња температура од 14 до 17, највиша дневна око 28 степени.

Погоршање би у току ноћи ка уторку захватило већи део региона, а у уторак током дана и његов крајњи исток.

Модели су вечерњим ажурирањем смањили количину кише и уколико се овакве  процене остваре, ова промена ће са аспекта количине кише бити занемарљива, јер се над великим делом региона не очекује преко 10мм талога, а над значајним делом неће пасти ни 5мм талога. Само понегде уз јачи грмљавински пљусак може бити нешто више кише, али ће ти предели бити просторно врло ограничени.

Сумирано, велика суша се наставља до даљег, посебно што у поузданом опсегу прорачуна (наредних недељу дана) нема сигнала за било какву конкретнију кишу.

Од другог дела недеље над нама ће ојачати гребен антициклона који ће нам барем до око 4. октобра донети суво и стабилно време.

Од уторка ће свакако бити свежије уз максимуме у оквиру просека и око 30. октобра када би требало бити најсвежије они би се кретали од 14 до 20 степени Целзијуса.

Ветар сутра јужни, али у постепеном окретању на северозападни, средином недеље северозападни, затим источни, а према следећем викенду југоисточни.

За следећи викенд се рачуна ново отопљење, те би око 4. октобра макисмуми поново понегде могли бити и око 25 степени Целзијуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)