"БОЖЕ ПРАВДЕ" И НА ФАКУЛТЕТИМА: Министарство препоручило академцима да годину започну химном

Танјуг

25. 09. 2021. у 17:30

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја препоручило је данас свим високошколским установама да први час наставе у новој академској години почне извођењем химне Републике Србије “Боже правде”.

БОЖЕ ПРАВДЕ И НА ФАКУЛТЕТИМА: Министарство препоручило академцима да годину започну химном

Фото З. Јовановић

С обзиром да је почетак нове академске године свечан за све студенте у Србији, наводи Министарство у саопштењу, на овај начин студенти граде и поштовање према држави у којој живе и својој нацији и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници.

Интонирање химне високошколске установе могу да изведу путем разгласа, рачунара, музичког или телефонског уређаја, односно певањем, уз поштовање свих епидемиолошких мера, наводи Министарство.

Како се истиче, темељи будућности наше државе и друштва засновани су на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима.

- Позивамо све студенте и наставно особље да ту прилику у највећој могућој мери користе, да увек имају на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, као и то да се од сваког појединца, студента и наставника, очекује да пружи свој лични допринос у корист друштвене заједнице - наводи се у саопштењу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја уједно је свим студентима и професорима пожелело успешан почетак академске 2021/2022. године.

БОНУС ВИДЕО - БОЖЕ ПРАВДЕ ОДЈЕКУЈЕ БЕОГРАДОМ: Почетак нове школске године у ОШ "Дринка Павловић"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)