КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У АКЦИЈИ НА БАНИЈИ: Помоћ од Петриње до Глине

В. Митрић

24. 09. 2021. у 16:45

КОМЕСАРИЈАТ за избеглице и миграције Републике Србије поделио је на Банији, у околини Петриње и Глине, 115 комада беле технике становницима чије су куће страдале од прошлогодишњег земљотреса.

КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У АКЦИЈИ НА БАНИЈИ: Помоћ од Петриње до Глине

Фото Комеасријат за избеглице

Ово је, речима Дејана Милисављевића, саветника у Комесаријату за избеглице и миграције Србије, „ део наше помоћи намењене људима који су страдали од земљотреса, који их је, након свих недаћа кроз које су прошли, опет вратио на почетак. Није то само помоћ у белој техници“.

Ради се, пре свега, о поруци институција Србије да брину о овим људима и да ће убудуће пажљиво слушати њихове потребе и помагати, колико год могу -каже Милисављевић. - Вредност ове донације је око 25 хиљада евра, а потпомогнуто је 115 повратничлких породица. Већ планирамо помоћ за следећу годину. До сада, у протеклих 11 година, Комесаријат за избеглице и миграције РС донирао је помоћ у вредности од око милион евра за више од 5.000 повратничких породица. Радује ме што сам присуствовао преузимању и упознао сваког мештанина и разговарао с њима. Дивни и храбри људи.

Фото Комеасријат за избеглице

Камион из Београда зауставио се најпре у Блињи крај Петриње, а дочекало га је десетак мештана којима су намењени толико потребни кућански апарати.

Милан Врањанин из Лушчана изјавио је да му је земљотрес уништио кућу у потпуности и све у њој. Помоћ му је, како каже,стигла у прави час, „јер су остали пре неколико месеци за машине за прање, па су веш прали ручно, „као што је супруга чинила пре пола века“!

-Мучи нас како ћемо да се изборимо за решење витални ствари који се тичу живљена, останка и опстанка-истиче Врањанин.- Све ми се чини да обнову куће нећу дочекати јер све иде споро, преспоро. До када ћемо, и како, презимити у контејнеру, не знам. Зима је на прагу, па страхујемо . Ипак, хвала добротворима нашим, на овом важном поклону.Свака помоћ нам живот значи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)