ВАЖНО ЗА СВЕ ШКОЛАРЦЕ: Ево како ће се одвијати настава од понедељка

Љ.Б.

24. 09. 2021. у 11:27 >> 12:20

НАСТАВУ ће од понедељка по другом то јест комбинованом моделу похађати ђаци седмог и осмог разреда на територији четири општине, а то су Ивањица, Лајковац, Ваљево и Крагујевац.

ВАЖНО ЗА СВЕ ШКОЛАРЦЕ:  Ево како ће се одвијати настава од понедељка

Фото Танјуг

Други модел наставе подразумева да се комбинује непосредна настава и настава на даљину, а одељења су подељена у групе.

Када је реч о средњим школама, други модел, то јест комбинована настава, примњиваће се на територији 18 локалних самоуправа, то су Београд, Ваљево, Врање, Лесковац, Лајковац, Лебане, Прокупље, Уб, Чачак, Бајина Башта, Велика Плана, Владичин Хан, Љиг, Крагујевац, Сјеница, Шабац, Ниш иСремска Митровица.
Трећи модел, односно потпуни прелазак на онлјн наставу примењиваће се у средњим школама на територији три локалне самоуправе и то Ивањица, Нови Пазар и Ужице.
У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.
- Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковид-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења која су прешла на трећи модел наставе услед оболевања ученика - саопштило је Министарство просвете.
Имајући у виду специфичност организације образовно-васпитног рада у школама за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом Тим за школе донео је одлуку да уколико се у одељењу код два ученика потврди инфекција SARS-CoV-2 вирусом, предлаже се прелазак на наставу на даљину у трајању од 10 календарских дана уз претходне обавезне консултације са родитељима ученика тог одељења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)