УТИХНУЛО ПИТКО ПЕРО МУДРОГ ЧОВЕКА: "Новости" се опростиле од новинара и колеге Драшка Сломовића

Д. М.

23. 09. 2021. у 20:56

БЛАГ, смирен, човек топлог погледа, увек спреман да помогне и посаветује, велики професионалац бритког пера и још бољи човек.

УТИХНУЛО ПИТКО ПЕРО МУДРОГ ЧОВЕКА: Новости се опростиле од новинара и колеге Драшка Сломовића

Фото М. Анђела

Овим речима смо се на комеморацији у редакцији "Вечерњих новости" опростили од нашег Драгослава Драшка Сломовића (1949-2021), познатог спортског новинара.

Колико је био омиљен, поштован и цењен, најбоље се видело по бројности колега на опроштају, не само оних који су имали част да раде с њим, већ и најмлађих који су о Драшку само чули од старијих новинара. Комеморацији је присуствовала и Сломовићева супруга Љиљана.

- Драшко је имао ту дивну, чудну моћ да својом појавом носи облаке. Да шалом премости нервозе. Да полако, али без стреса предухитри рокове. Драшко је имао и сјајну моћ да свакога стави на своје место, са изванредним смислом за хумор. Тај његов префињени сарказам је уносио ред у сујетну професију, каква је новинарска. Остаће заувек у сећању шаховске сеансе у спортској рубрици, у којима је био невидљива главна фигура. Остаће Драшко заувек у нашим сећањима и срцима - рекао је Момчило Поповић, шеф деска "Вечерњих новости".

Фото М. Анђела

У име спортске редакције нашег листа опростили су се Срећко Обрадовић, заменик уредника спортске рубрике, и Владан Самарџић, уредник недељног издања "Новости".

- Сви су га знали и волели, и спортисти, и функционери и читаоци - рекао је Самарџић.

- Испод његових текстова и није морало да стоји "Д. Сл." Сви су по његовом лаком, читком и питком писању могли да препознају да је то он написао. Тако је било и док је водио београдску рубрику, али и док је уређиво фељтон у "Новостима". Највише су његовим писањем добили рукомет, атлетика, Олимпијски комитет, стрељаштво, али и његови романтичари ОФК Београд. Сви су волели да слушају његове приче, досетке и савете. Код њега су долазили да прекрате време, али и на "чашицу разговора", после које нико није имао утисак да му је узалуд прошао дан.

Отишао је наш Драшко, али остало је његово велико спортско и људско име заувек уклесано у "Новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)