ТОПЛО ЗА ВИКЕНД, ПА НОВИ ПРЕОКРЕТ - СПРЕМИТЕ КИШОБРАНЕ: Метеоролог Ђурић има нову прогнозу - ево какво нас време чека до краја месеца

Новости онлајн

23. 09. 2021. у 18:04

ПОСЛЕ нешто хладнијих дана са нижим температурама, за викенд нам стиже топлије време, али то неће потрајати дуго.

ТОПЛО ЗА ВИКЕНД, ПА НОВИ ПРЕОКРЕТ - СПРЕМИТЕ КИШОБРАНЕ: Метеоролог Ђурић има нову прогнозу - ево какво нас време чека до краја месеца

Фото: П. Милошевић

- У петак ујутро понегде два, а у наставку дана знатно топлије. За викенд преко 25, у недељу и понедељак до 30 степени. Следеће седмице кишовито и осетно свежије - објавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

- Јучерашњи дан донео нам је продор веома хладне ваздушне масе са североистока Европе, а уз облачно и кишовито време, температуре су биле праве јесење, док је на Копаонику и на Старој планини пао снег.

- Први дан јесени протиче у знаку прохладног времена, уз смену сунчаних и облачних интервала. Ипак, топлије је у односу на среду и температуре се овог послеподнева крећу од 16 до 20, у Београду је 17 степени - написао је Ђурић.

Према најавама и сутра нас очекује хладно време.

- У петак ујутро веома хладно, а минимална јутарња температура ваздуха биће од два на југоистоку до 10 степени на северу Србије. У јужним и југоисточним пределима понегде се очекује и слаб приземни мраз (5 центиметара изнад тла). У прилог веома хладном јутро ићи ће ведра ноћ и ведро јутро, па се очекује веома изражено израчивање ваздуха, самим тим и хлађење. Северни предели Србије, Београд и Војводина имаће нешто топлије јутро у осносу на остатак Србије и то због нешто више виоских облака. Током дана у свим пределима Србије биће сунчано и знатно топлије, уз максималне температуре од 22 до 26 степени, у Београду до 24 - објавио је метеоролог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)