ЖЕЛИШ ДА СЕ ПО ТВОМ СЦЕНАРИЈУ СНИМИ ФИЛМ? САДА ИМАШ ШАНСУ ДА ТВОЈУ ИДЕЈУ ВИДЕ МИЛИОНИ!

Промо

23. 09. 2021. у 10:54

Регионални конкурс за најбољи оригинални филмски сценарио.

ЖЕЛИШ ДА СЕ ПО ТВОМ СЦЕНАРИЈУ СНИМИ ФИЛМ? САДА ИМАШ ШАНСУ ДА ТВОЈУ ИДЕЈУ ВИДЕ МИЛИОНИ!

Фото: Промо

У оквиру 14. Wеекенд Медиа Фестивала, прва онлине платформа за гледање холивудских и домаћих фимских и серијских програма са преводом на све регионалне језике, „Аполлон“, објављује конкурс за најбољи оригинални сценарио из региона у оквиру пројекта „Аполлон – 52 филма“.

Право учешћа на конкурсу имају дипломирани драматурзи, студенти драматургије и сви они који су вешти у писању и који имају добру идеју, без обзира на држављанство и узраст. Сценарио који је предмет пријаве доставља се у електронској форми (ПДФ/Wорд) на маил адресу пријаве@аполлон.рс.

За све заинтересоване који немају расписан сценарио, већ само идеју, и сматрају да би најбоље могли сами да је представе, постоји могућност да путем маил адресе пријаве@аполлон.рс закажу састанак са Игором Турчиновићем, директором Пинкових филмских студија “Пинк Филмс Интернатионал”, где ће добити 15 минута излагања своје идеје на „Аполлоновом” штанду у оквиру Wеекенд Медиа Фестивала 24, 25. и 26. септембра 2021. године у периоду од 11:00 до 16:00 часова.

Критерујуми на основу којих ће се оцењивати пројекти пријављени на регионалном конкурсу су:

усклађеност пројекта са општим интересом у култури и циљевима и приоритетима конкурса;

квалитет и садржајна иновативност пројекта;

капацитети потребни за реализацију пројекта и то:

стручни, односно уметнички капацитети

неопходни ресурси

степен утицаја пројекта на квалитет културног живота заједнице

комерцијални карактер сценарија

Фото: Промо

Стручна комисија за избор пројеката врши оцену сваког пројекта на основу вредновања критеријума који су утврђени за оцењивање пројеката пријављених на регионални конкурс. Резултати регионалног конкурса за најбољи оригинални сценарио биће објављени најкасније 60 дана од дана завршетка подношења пријава.

Најбољи сценарио биће откупљен и по њему ће се реализовати дугометражни фим у „Аполлон“ продукцији и биће доступан за гледање на платформи „Аполлон“.

Подсећања ради – “Аполлон” је једини локализовани сервис путем ког корисници могу у сваком тренутку да приступе бази са више од 10 000 сати холивудског и домаћег филмског и серијског програма са преводом на српски језик. Поред највећег избора холивудских филмова, овај сервис нуди безграничан број америчких серија, као и целокупан опус серијског програма у продукцији „Телекома Србија“ и ТВ Пинк, као и све култне филмове домаће кинематографије. Поред садржаја, и употреба сервиса је намењена свим узрастима и категоријама гледалаца. У погледу иновација, значајна информација за кориснике из региона је да ће сви наслови бити преведени, поред српског, и на друге локалне језике: хрватски, босански, македонски и албански – што омогућава свим корисницима да узивају у богатом и пажљиво одабраном саџају сервиса “Аполлон”, и то без реклама.

Ово је свакако велика прилика за све талентоване људе у региону, која се свакако не треба пропустити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)