БИО САМ АСИСТЕНТ НА ПЕТ ПРЕДМЕТА: Министар Мали се присетио великих успеха на студијама у Америци

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 22:53

ГОСТУЈУЋИ у емисији "Шок Ток" на телевизији Прва, министар Синиша Мали присетио се и времена које је провео на студијама у Америци.

БИО САМ АСИСТЕНТ НА ПЕТ ПРЕДМЕТА: Министар Мали се присетио великих успеха на студијама у Америци

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

На Економском факултету у Београду, у трећој години је био студент генерације. 

Како је рекао, након прве године студија у Америци, а зато што се нарочито истакао међу осталим колегама, један професор му је понудио да буде асистент:

- То су биле корпоративне финансије. Постао сам асистент на пет предмета. Јел можете замислити како је то, ја странац био сам асистент њима у Америци на Универзитету. И притом нешто и зарадите, јер је то било плаћено - истакао је министар. 

Са посебном пажњом министар је говорио и о тренутку када му је, током студирања у Америци преминула мајка. 

- Тешко је када нисте ту, а сетите се мајке која вас је гледала на аеродрому док сте одлазили у другу земљу. У међувремену нити је она могла да дође код мене јер није добила визу, нити сам ја могао да дођем код ње. Отац је у Београду, брат такође, ја хоћу да се вратим, они кажу немој случајно и издржао сам некако - испричао је министар неке од најтежих момената у мом животу. 

Фото: Принтсцреен

- Тај мали новац који сам тамо зарађивао њима сам слао - додао је министар.

- Било је тешко, чујете да тамо падају бомбе, а не знате ни шта се ни где догодило. Када сам се враћао у Србију, преломила је жеља да будем са братом и оцем. 

- Желео сам да дам свој допринос развоју Србије, имао сам неко знање које сам желео да пренесем - испричао је министар Мали о свом повратку у Србију. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)