ШУТИРАЛЕ СУ ЈЕ И ЧУПАЛЕ: Инцидент код Смедерева, осмакиње претукле девојчицу (13) - Дете једе на сламчицу, буди се у сузама!

Novosti online

22. 09. 2021. у 21:15

СТАРИЈЕ ученице ОШ "Ђура Јакшић" из Мале Крсне брутално су шутирале, чупале и поливале соком млађу ученицу јер их "нервира као појава" и "зато што су јој шишке распад система", тврди мајка С. Д.

ШУТИРАЛЕ СУ ЈЕ И ЧУПАЛЕ: Инцидент код Смедерева, осмакиње претукле девојчицу (13) - Дете једе на сламчицу, буди се у сузама!

Илустрација

Тринаестогодишња ученица Основне школе "Ђура Јакшић" из Мале Крсне жртва је стравичног вршњачког насиља, у којем је задобила озбиљне психичке и физичке трауме, укључујући ишчашење вилице, због чега сада једе на сламчицу. Њу су, како тврди њена мајка С. Д, 16. септембра напале годину дана старије девојчице, ученице исте школе.

- Моје дете су најпре провоцирале, а потом је сачекале после школе. Једна јој је поставила ногу и почеле су да је ударају. Ћерка је покушала да побегне, али су је све време, путем од 300 метара, константно шутирале, чупале и поливале соком - тврди мајка.

Како каже, све је почело раније преким погледима девојчица из осмог разреда, да би на крају кулминирало батинама. Ћерка јој је све испричала тек кад је дошла кући претучена.

- Питала је девојчице зашто је туку, а оне су јој одговориле да то раде јер их "нервира као појава" и "зато што су јој шишке распад система". Кад сам видела да је у боловима и да је повређена, одмах сам је одвела код лекара. Установљено је да има ишчашење виличног зглоба, који је вратио микрофацијални дечји хирург на Стоматолошком факултету у Београду. Не сме и не може да једе од болова, може само кашасто и на сламчицу, а и то одбија - испричала је С. Д.

Фото Depositphotos

У медицинског документацији види се да се дете жалило и на болове у пределу трбуха, насталих као последица удараца.

Мајка С. Д. је поднела и пријаву полицији за насиље које је њена ћерка доживела.

- После прегледа лекара, случај сам пријавила полицији. Потом сам отишла код родитеља те деце да питам због чега су то урадиле, након чега је једна од девојчица чак почела да ми се уноси у фацу, а мајке су рекле како "њихове ћерке имају право да туку кога хоће" - испричала је шокирана жена.

Додала је да је директорка школе, док је њена ћерка изостајала из школе, свакодневно питала за њено здравље.

- Моје дете је ово веома тешко поднело. Повукла се у себе. Откад се то десило, не излази из куће. Иде до једне другарице ако је ја одвезем и довезем. Боји се да оде у продавницу, а камоли у школи. У уторак је први пут крочила у школу иако се ноћима будила у сузама, јецајући – очајна је мајка.

Илустрација

БОНУС ВИДЕО: Ministarka Darija čestita na znakovnom jeziku Dan gluvonemih

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)