ЗА СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА: Министарка Дарија Кисић на знаковном језику честита Међународну недељу глувих (ВИДЕО)

Novosti online

22. 09. 2021. у 20:46

НАЦИОНАЛНИ преводилачки центар за знаковни језик са видео релеј сервисом, први у Србији који је доступан 24 сата, седам дана у недељи, отворен је данас за све кориснике у Србији и оне који пролазе кроз нашу земљу.

ЗА СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА: Министарка Дарија Кисић на знаковном језику честита Међународну недељу глувих (ВИДЕО)

Фото: Промо

Покретањем центра више од 70.000 глувих и наглувих људи, као и чланова њихових породица ће моћи да користе јединствени сервис превођења, са и на знаковни језик, што ће им омогућити самосталан живот и кретање, као и квалитетнију свакодневицу.

Отварање Националног преводилачког центра омогућено је захваљујући ангажовању Градске организације глувих Београда,Савеза глувих и наглувих Србије и Удружењу младих глувих Србије уз помоћ Српског филантропског форума и донацији од 16,2 милиона динара компаније Japan Tobaco International (ЈТИ).

Тим поводом Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је на знаковном језику честитала свима Међународни недељу глувих и дан знаковног језика.

- Срећа је кад смо једнаки.Срећа је кад можемо да делимо.Срећа је када смо увек ту једни за друге. Србија без баријера - рекла је министарка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)