ЗА ВИКЕНД ПОНОВО ЛЕТЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: Метеоролог Тодоровић открива - права јесен долази тек крајем октобра

Новости онлајн

21. 09. 2021. у 10:28

ИАКО календарски јесен почиње, последња недеља септембра биће топла са натпросечним температурама, хладније време очекује се тек крајем октобра, рекао је за РТС метеоролог Недељко Тодоровић.

ЗА ВИКЕНД ПОНОВО ЛЕТЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: Метеоролог Тодоровић открива - права јесен долази тек крајем октобра

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

За хладније и кишне дане током лета имаћемо надокнаду у октобру. Недељко Тодоровић рекао је за РТС да ће последња недеља септембра бити топла и сунчана са натпросеченим температурама преко 20 степени, а у неким данима и преко 25 степени.

Исто време, рекао је, очекује се и у првој половини октобра, што су карактеристике михољског лета.

- У јутарњим сатима свеже, дању топло. Читав овај период био би са мањком падавина, евентуално, у неким данима, нешто мало облака и кише, а у већини дана сунчано и пријатно - казао је за РТС Тодоровић.

На питање када можемо очекивати јесење температуре, Тодоровић каже да се крајем октобра очекује кошава, што је знак да улазимо у хладан део године, по котлинама магле, па чак и први мразеви.

У новембру, додаје, више облака, кише и даље ветровито, а кад нема ветра биће магловито.

Метеоролог Недељко Тодоровић за РТС наводи да ће сутра, 22. септембра бити најсвежији дан, а у Београду ће максимална температура бити свега 15 степени.

Тодоровић, међутим, објашњава да ће од петка бити значајан пораст темепратуре, те да ће 25. и 26. септембра максимална температура бити близу 30 степени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)