ТИТО ЈЕ СПАВАО СА МАСЕРКАМА, НИЈЕ БИО У ДОБРИМ ОДНОСИМА СА ЈОВАНКОМ: Снежана Савић о улози и мање познатим детаљима из прошлости Брозових

Novosti online

21. 09. 2021. у 00:59

СЕРИЈА "Јованка Броз и тајне службе" почела је да се емитује на РТС-у, а главну улогу тумачи Снежана Савић.

ТИТО ЈЕ СПАВАО СА МАСЕРКАМА, НИЈЕ БИО У ДОБРИМ ОДНОСИМА СА ЈОВАНКОМ: Снежана Савић о улози и мање познатим детаљима из прошлости Брозових

Фото Промо

Она се исцрпно спремала да веродостојно дочара Јованку.

- То је прича о једној епохи и времену које су те личности обележиле са Јосипом Брозом Титом на челу, као и његовом сапутницом Јованком. Она је народни херој, официр и жена која је била одликована за храброст у рату, једна од најлепших жена на свету која је увек пленила својом појавом. Много је ту неиспричаних прича. Шушкало се да је она била строга, перфекциониста, отпуштала све оне који јој се нису допадали из разних разлога. Јованка је била изузетно јака жена - навела је Снежана.

- Пред крај Титовог живота, када нису били у сјајним односима, добила је позив да прослави са њим Нову годину. Она на то није пристала, јер је претходно Тито био умешан у аферу са две масерке које је она тада називала конкубинама. Више пута је истицала да је трпела много тога само из ината и говорила је како је све своје непријатеље надживела - рекла је Снежана, која игра Јованку након растанка са Титом и открила на који начин се припремала за улогу.

- Доста сам проучавала о њој. Њену личност, начин на који је говорила, ходала, њену боју гласа, интонацију. Покушавала сам колико год је могуће, наравно са мером, све то да пренесем на публику. Јованка ће бити приказана на веродостојан начин. Физички подсећам на њу, имамо сличне црте лица. Костими и маска су додатно допринели томе да подсећамо - истакла је глумица.

- Јованкина верзија приче је да су успели да га одвоје од ње, јер је она наводно волела власт и желела да преузме трон. И на крају су Тита успели да одвоје од Јованке, јер се она превише мешала у све, постављала разне услове. Многи тврде да је то Титу на неки начин засметало. То је моја лична опсервација. А можда и време чини своје, можда му је само досадила. Жена која га стално притиска. Били су убеђени да она шкоди његовом здрављу и да он треба да буде сам. Раздвојили су је од Тита јер се превише мешала у политику - закључила је Снежана.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)