ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИГРАЛА ТЕНИС СА МАЛИШАНИМА: Срећна сам због љубави којом су ме дочекали у Великој Хочи (ФОТО)

Д.Зечевић

19. 09. 2021. у 16:19

ПОСЛЕ посете манаситирима Грачаница, Високи Дечани и Пећка Патријаршија, директорка фондације “Новак Ђоковић” Јелена Ђоковић са члановима своје фондације као и члановима Удружења "Мохађи “ у Србији стигла је данас поподне у Велику Хочу где је уручила поклоне ученицима основне школе “Светозар Марковић.

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИГРАЛА ТЕНИС СА МАЛИШАНИМА: Срећна сам због љубави којом су ме дочекали у Великој Хочи (ФОТО)

Фото: Д.З.

У изјави окупљеним новинарима Јелена је истакла да је дошла отвореног срца и да се на Косову и Метохији напунила позитивном енергијом.

-Људи и деца који су нас данас дочекали овде пуни су љубави и то је најлепши и најачи утисак одавде - казала је Јелена,  док је на питање шта ће пренети Новаку казала да му је “овде домовина као и њој и да ће следећи пут доћи заједно” као и да је она сада дошла другим поводом, односно да је дошла да упозна људе са којима могу да сарађују како би помогли пре свега деци.

- Нама овде треба помоћ, имамо вољу да помогнемо, само је питање како ћемо то да реализујемо. Наше је да дођемо и видимо које су потребе а потом ћемо да донесемо планове и како тај план да реализујемо-казала је Јелена која се са децом из Велике Хоче, ученицима школе Светозар Марковић дружила на школском терену. Осим заједничког фотографисања, Јелена је са малишанима играла и тенис.

Фото: Д.З.

 

Она је додала да јој је ово први долазак на КиМ али да је у питању почетак посета и помоћи док је Марија Батиница испред фондације Ана и Владе Дивац истакла да су све три фондације , Ана и Владе Дивац , фондација “Новак Ђоковић” и Удружење “Мохађи Србија” вођени идејом заједништва, мира и разумевања планирали групну посету Косову и Метохији, али да су због епидемиолошких мера дошли у сопственој режији.

- Наша група је била превелика због тренутних мера које су на снази тако да смо дошли у сопственој режили да посетимо манастире на КиМ, такође указала нам се дивна прилика да будемо данас да будемо овде у основној школи Светозар Марковић у Великој Хочи. Заједничка мисија све три фондације је брига о деци и младима.

Зато смо ми данас овде и пресрећни смо што нас је оволико деце дочекало -истакла је Батиница напомињући да су у оквиру посете уручили 55 поклона за ђаке као мали знак пажње.

- Стварно смо захвални на прилици да смо могли да помогнемо онима којима је то потребно- додала је Батиница .Она је истакла да је ова прва у нису посета и да удружени верују да могу да ураде више него појединачно и да се надају повољнијих епидемиолошким условима да могу да наставе са посетама и активностима у виду помоћи.Иначе, иако су јуче на административном прелазу Јариње задржани Ана и Владе Дивац њима је улазак на КиМ дозвољен данас.

-Имали смо мало задржавања на прелазу али сигурно ће стићи тако да неће децу разочарати- казала је Ана Дивац данас у Великој Хочи и додала да је први пут на Косову и да је јако срећна.

Први утисак су јој оставили прелепа природа, а за Велику Хочу је “чула да је чувени вински крај који је поклон манастира Високи Дечани”.

МОШТИ СВЕТАЦА

-Ми смо овде дошли као мало ходочашће, желели смо да осетимо енергију, ово је посебно место а свуда где идемо наш циљ је да дамо неки допринос.Управо смо били у Пећкој Патријаршији где се осете мошти светаца и једна посена енергија- рекао је новинарима индијски гуру, оснивач Моханђи фондације односно Удружења Моханђи Србија.

БОНУС ВИДЕО:

RIZNICA SRPSKE KULTURE I DUHOVNOSTI: Manastir Hilandar čuva identitet našeg naroda

 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)