БУРА ОКО ЗАБРАНЕ ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ НЕ ЈЕЊАВА: Склоњен папир са поруком антиваксерима у Сремској Митровици, доктор добио опомену (ФОТО)

Новости онлине

18. 09. 2021. у 15:56

ОБАВЕШТЕЊЕ из једне офталмолошке клинике у Сремској Митровици, које је начелник тог одељења дефинисао као своју одлуку, након бројих коментара на друштвеним мрежама, уклоњено је са врата ове установе.

БУРА ОКО ЗАБРАНЕ ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ НЕ ЈЕЊАВА: Склоњен папир са поруком антиваксерима у Сремској Митровици, доктор добио опомену (ФОТО)

Фото: Н. Скендерија/Фејсбук

Овај податак је потврђен, и даље се објашњава да је то био лични став лекара.

- Када је реч о медијском обраћању, према Статуту Опште болнице Сремска Митровица, изјаве даје искључиво директор или лице које директор овласти. Лични став не може бити став установе. Обавештења не може нико достављати у своје име на увид јавности уколико није одобрено и потписано од стране директора. Обавештење доктора Мартиновића је уклоњено, а директор ће, у складу са својим овлашћењима, изрећи опомену - наводи се у одговору.

Фото: Н. Скендерија/Фејсбук

Подсетимо да се на друштвеним мрежама појавила фотографија обавештења у којем се истиче да пацијенти који долазе на офталмолошки преглед у очну амбуланту морају имати потврду о вакцини и ревакцини, пи-си-ар тест на коронавирус, не старији од 48 сати, или брзи антигенски тест.

У обавештењу, које је потписао начелник Службе за очне болести доктор Драган Мартиновић, се наводи да је та одлука донета како би се заштитило здравље пацијената и запослених.

- Ово је моја одлука, да бих заштитио здравље пацијената који чекају на преглед у чекаоници, здравље запослених и своје здравље од неодговорних особа које не желе да се вакцинишу. Уосталом, особе које не желе да се вакцинишу се разумеју у вакцине боље од светских научника, знају све о светској завери, тако да се вероватно разумеју и у офталмологију - наводи се у обавештењу које је потписао доктор Мартиновић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: НИКАДА НИЈЕ БИЛО ТЕЖЕ: Репортери "Новости" у црвеној зони ковид болнице у Батајници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)