ЗЛАТНИ ЗРАЦИ ЗА ГОРАНА ЋИРИЋА: Амбасадор Јапана Такахико Кацумата уручио је пролећно царско одликовање

Ј. Су.

18. 09. 2021. у 12:58

НЕКАДАШЊИ председник Посланичке групе пријатељства са Јапаном Горан Ћирић добитник је пролећних царских одликовања за 2021. годину.

ЗЛАТНИ ЗРАЦИ ЗА ГОРАНА ЋИРИЋА: Амбасадор Јапана Такахико Кацумата уручио је пролећно царско одликовање

Фото: Приватна асрхива

Њему је ова награда јуче уручена на свечаној церемонији у резиденцији Амбасаде Јапана у Београду.

- Добитник пролећних царских одликовања у 2021. години, за изузетан допринос у успостављању и унапређењу билатералних и пријатељских односа са Јапаном је Горан Ћирић - рекао је амбасадор Јаапана у Србији Такахико Кацумата. - Током свог мандата на месту председника Посланичке групе пријатељства са Јапаном, господин Ћирић је допринео промоцији и продубљивању сарадње између Јапана и Србије, са посебним акцентом на унапређење међупарламентарне сарадње две земље.

Амбасадор Јапана Кацумата нагласио је да је ово одликовање не само за Ћирића, већ и за целу његову породицу и додао да су Јапан и Србија велики пријатељи.

- Као представник Владе Јапана од срца честитам на овом признању - казао је амбасадор Кацумата и изразио наду да ће породица Ћирић ускоро посетити Јапан. - Обављајући функцију председника Посланичке групе пријатељства са Јапаном Ћирић је дао значајан допринос билатералним односима наших земаља.

Задовољство што је постао носилац царског одликовања није крио ни сам Ћирић. Како је рекао, изузетно му је драго и велико задовољство што је добио орден излазећег сунца са златним зрацима на траци око врата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)