СВЕ ЗА ДЕЦУ: Ана Ивановић и Саша Ђорђевић настављају сарадњу са УНИЦЕФ-ом као национални амбасадори

Novosti online

17. 09. 2021. у 12:19

АНА Ивановић и Александар Саша Ђорђевић потписали су продужење уговора о сарадњи са УНИЦЕФ-ом у Србији, где ће наставити да раде као национални амбасадори.

СВЕ ЗА ДЕЦУ: Ана Ивановић и Саша Ђорђевић настављају сарадњу са УНИЦЕФ-ом као национални амбасадори

Фото: УНИЦЕФ

Ана Ивановић је ангажована као национална амбасадорка УНИЦЕФ-а од 2007. године. Током сарадње Ана је пружила драгоцену подршку програмима заштите деце од насиља, развоју у раном детињству, јачању капацитета јединица за неонатологију, инклузивом образовању, као и помоћ у ванредним ситуацијама.

- Привилегија је што ћу наставити да радим са УНИЦЕФ-ом у овом историјском тренутку. Наш рад никад није био потребнији нити ургентнији. Као и 1946. године, поново смо позвани да помогнемо деци, њиховим породицама и системима на које се ослањају да изађу из ове кризе. Већ смо то радили, и можемо поново. Са ових 75 година искуства можемо да осигурамо да дечија права, као и инвестиције за децу, буду приоритет. Заједно са партнерима, децом и младима, можемо да осмислимо нова решења како би свако дете имало подршку у раном развоју, приступ здравственим услугама и образовању, заштиту, као и подршку у очувању менталног здравља. Сада је тренутак да одважно и брзо делујемо да бисмо обезбедили будућност своје деце и света какав желимо - рекла је Ана Ивановић.

Александар Ђорђевић ради са УНИЦЕФ-ом од 2005. године. Фокус његовог рада је превенција насиља, образовање, спорт за развој и подршка у ванредним ситуацијама, као и промоција одговорног пословања и утицаја који бизнис сектор има на децу.

- Велика ми је част што сам амбасадор УНИЦЕФ-а у Србији већ 17 година. УНИЦЕФ ове године обележава 75 година рада, а ја сам сведок колико је ова организација значајно допринела добробити деце и породица у Србији. У тренутку када се широм света дешавају озбиљне друштвене промене - од ефеката пандемије ковида 19 до распрострањених социо-економских изазова, сиромаштва и неједнакости - ово је прилика да укажемо на то шта још треба урадити за светлију будућност генерација деце и младих. Да чујемо њихове гласове и да заједно стварамо друштво по њиховој мери - изјавио је Саша Ђорђевић.

Фото: УНИЦЕФ

УНИЦЕФ има дугу традицију рада са амбасадорима – изузетним личностима који говоре о проблемима са којима се суочавају млади и деца, утичу на промену политика у корист деце и мобилишу подршку за програме за децу. УНИЦЕФ ради са око 400 амбасадора у 103 земље.

- Велика је привилегија имати Ану Ивановић и Александра Ђорђевића за националне амбасадоре УНИЦЕФ-а у Србији. Ана и Саша су посвећени раду у корист деце и младих. Кроз досадашњу сарадњу остварили смо бројне резултате за децу. Свесни смо изазова са којима се суочавају деца широм света и у Србији, али са њима у тиму имамо додатну снагу, креативност и инспирацују да радимо на обезбеђењу најбољих шанси за свако дете у Србији - рекла је директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Костадинова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)