Караван НИС-а „Заједници заједно“ обилази школе широм Србије: Седма гимназија добила савремено опремљене кабинете из физике и биологије

Промо

17. 09. 2021. у 10:07

У ЖЕЉИ да ученици Седме београдске гимназије имају што квалитетније образовање, компанија НИС је у оквиру програма „Заједници заједно 2020“ донирала средства у износу од 2,5 милиона динара, којима је обезбеђена савремена школска и лабораторијска опрема за експерименталне и огледне вежбе из физике и биологије, а кабинети су опремљени и рачунарском опремом попут интерактивних дисплеја, паметних табли и таблет уређаја.

Караван НИС-а „Заједници заједно“ обилази школе широм Србије: Седма гимназија добила савремено опремљене кабинете из физике и биологије

Фото: Промо

Овом приликом гимназију су посетили Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу у НИС-у, а госте су дочекали и представници школе, који су заједно са присутнима обишли уређене кабинете. 

Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, рекао је да је НИС као велика, интернационална компанија добар пример који показује да компаније треба да оставе свој траг и улажу у пројекте који се не односе само на пословање, већ и на унапређење друштва у целини.

- НИС је препознао да је срединама у којима ради широм Србије потребно дати нешто више, а то више су управо пројекти из различитих области које годинама заједно усмеравамо ка појединцима и одређеним групацијама, који остају иза нас и даље функционишу. Град и компанија НИС су до сада реализовали 72 пројекта у које је НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ уложио 750 милиона динара.

Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу у НИС-у, навео је да НИС и Град Београд имају дугогодишњу успешну сарадњу у области друштвено одговорног пословања, која је резултирала спровођењем великог броја пројеката.

- Циљ компаније НИС и Града Београда био је заједнички - подизање квалитета живота у локалној заједници. Програм „Заједници заједно“ је један од програма које спроводимо у сфери друштвене одговорности и он је прошле године био усмерен на област образовања и пре свега побољшање безбедности и дигитализације у школама - истакао је Деспотовић.

Мирослав Маркићевић, директор Седме београдске гимназије, рекао је да је ова школа у програму „Заједници заједно“ учествовала креирањем апликације чији је циљ био унапређење услова за образовање и васпитање у областима природних наука.

- Пре свега желим да изразим захвалност НИС-у који је имао слуха да помогне нашим ученицима, надам се да ћемо имати прилику да и даље сарађујемо и са Градом Београдом, са НИС-ом и са Фестивалом науке - рекао је Маркићевић.

Реализацијом овог пројекта унапређени су услови рада ове гимназије у областима природних наука, а компанија НИС је на овај начин наставила да улаже у заједници и унапређује њен квалитет, посебно у сегменту образовања. Само током прошле године, кроз програм „Заједници заједно“, НИС је у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и 12 локалних заједница подржао 72 школе широм Србије и уложио 114,5 милиона динара за унапређење и дигитализацију наставног процеса и повећање безбедности деце и наставника у школама. На територији града Београда компанија је током прошле године кроз програм „Заједници заједно“ подржала 13 школа и уложила 20 милиона динара у њихово унапређење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)