ВУЧИЋ ДАНАС НА УШЋУ: Председник обилази приказ средстава наоружања и војне опреме

Танјуг

15. 09. 2021. у 07:14

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обићи ће данас од 8.00 часова приказ средстава наоружања и војне опреме, који Министарство одбране и Војска Србије организују у парку Ушће у Новом Београду, најавила је прес-служба председника.

ВУЧИЋ ДАНАС НА УШЋУ: Председник обилази приказ средстава наоружања и војне опреме

Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Приказ се организује поводом обележавања 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а на Ушћу ће данас бити изложена средства из домаће производње и увоза која су на употреби у јединицама Војске Србије - хеликоптери, беспилотне летелице, ПВО системи, оклопна и борбена возила, артиљеријско-ракетни системи и опрема специјалних јединица.

Посебан акценат биће на производима српске одбрамбене индустрије, попут артиљеријских система "Нора" и "Огањ", ПВО система "ПАСАРС", борбених оклопних возила "Лазар" и "Милош", као и на актуелним пројектима модернизације и развоја наоружања за потребе даљег опремања Војске Србије.

На штанду Војне академије посетиоци ће моћи да се опробају у гађању ваздушном пушком, а на штанду Војнотехничког института биће представљени пројекти у домену истраживања и развоја наоружања које реализује ова еминентна установа. У оквиру манифестације биће приказана и тематска поставка Војног музеја поводом пробоја Солунског фронта, као и наоружање и униформе из балканских ратова и Првог светског рата, најавило је Министарство одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)