КАКО ЋЕ ЂАЦИ ИЋИ НА ЕКСКУРЗИЈЕ? Министар Ружић открива: И за путовања ће важити модел "семафора"

Novosti online

11. 09. 2021. у 20:52

МИНИСТАР просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић открио је који су услови за одржавање екскурзија и настава у природи током пандемије.

КАКО ЋЕ ЂАЦИ ИЋИ НА ЕКСКУРЗИЈЕ? Министар Ружић открива: И за путовања ће важити модел семафора

Фото Н. Живановић

Он је истакао да сада за организацију екскурзија и других путовања важи модел семафора, што у пракси значи да они који су у зеленој зони могу да реализују ова путовања.

- Настава у природи и екскурзије саставни су део школских програма, али услед пандемије вируса нису могле да буду организоване до пред крај прошле школске године. У јуну се епидемиолошка ситуација побољшала и дозвољене су екскурзије и настава у природи у свим школама. Међутим, за сада, за организацију, екскурзија и других путовања, као и за организацију школске године важи модел "семафора", што у пракси значи да они који су зеленој зони могу да реализују ова путовања у зелену зону. Епидемиолошка ситуација се прати и одлуке се доносе у сарадњи са Кризним штабом и другим надлежним здравственим институцијама.

- Иначе, као и раније пре епидемије због безбедности ученика предвиђено је да пре одласка на екскурзију и наставу у природи сви ученици из школа које иду на путовање морају да обаве здравствени преглед. Једна од превентивних мера, која се и раније примењивала је да на путовању буде присутан и лекар који брине о њима - рекао је Ружић.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: 

НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧЕЛА ХИМНОМ: Погледајте како су млади Смедеревци кренули у нове успехе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)