ДОНЕТА ОДЛУКА: Овако ће ђаци ићи у школу следеће недеље, промене у два града

Љ.Б.

03. 09. 2021. у 12:36

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја објавило је на свом сајту одлуку о томе како ће следеће недеље ученици кренути на наставу по општинама.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Овако ће ђаци ићи у школу следеће недеље, промене у два града

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Како се наводи на сајту министарства, на основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 6. септембра 2021. године и у средњим школама на територији Крагујевца и општине Велико Градиште.

У режиму другог модела наставе остају и средње школе у 15 јединица за које је одлука донета прошле недеље.

Такође на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим средњим школама у општини Тутин и основним и средњим школама на територији Косова и Метохије.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел органиизације образовно-васпитног рада, који подразумева непосредну наставу у школама.

Подсетимо, већина ученика кренула је регуларно у школску годину, осим у средњим школама у 15 јединица и то Кладову, Петровцу на Млави, Новој Вароши, Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Деспотовцу, Јагодини, Параћину, Свилајнцу, Рековацу, Ћуприји, Прешеву, Новом Пазару и Бојнику. Настава у средњим школама у овим локалним самоуправама одвијала се протекле недеље по другом моделу - комбинованом, по коме се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Тутин је једина локална самоуправа у Србији где се примењује трећи модел, односно онлајн настава у свим средњим школама.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)