КОН ПОЗИВА ЛЕКАРЕ ДА СЕ ПРЕИСПИТАЈУ: Одзив на вакцинацију је мали због ирационалног страха који изазива панику међу људима

Novosti online

25. 08. 2021. у 09:43

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба др Предраг Кон изјавио је да су се преко медија и друштвених мрежа слале различите поруке о вирусу корона, које су збуњивале људе.

КОН ПОЗИВА ЛЕКАРЕ ДА СЕ ПРЕИСПИТАЈУ: Одзив на вакцинацију је мали због ирационалног страха који изазива панику међу људима

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

- Хтео не хтео, човек почне да износи своја мишљења која ништа не значе у науци! Никакву вредност немају. Да би се дошло до тога да се нешто сматра значајним, потребан је модел истраживања, његово одобрење од етичког комитета, спровођење истраживања, његово приказивање, научна критика и прихватање, а тек онда мишљења постају научно утемељена – објашњава др Кон.

Подсећа да имамо вакцине које су одобрене и признате, али да је одзив на вакцинацију мали, а све због ирационалног страха који изазива и панику.

- Сада, пошто су вакцинисани преживели вакцинацију, ствара се завера да је у све уплетена фармацеутска мафија и произвођачи вакцина, мене стављају на неке Рокфелерове листе и слично, а када се насмејем свему томе, кажу: “Види га, он се чак и смеје свему томе” – каже Кон.

Све ово, истиче Кон, “везе са истином нема”.

- То мора да се каже јер, нажалост, људи примају информације здраво за готово. Пишу да имам неке џипове, па да сам у Београду на води… Све сам то као добио! То мени, мојој породици и пријатељима може да буде смешно, јер они знају колико скромно живим и колико је све то потпуно неповезано са мном. Међутим, када се то хиљаду пута пусти кроз друштвене мреже, онда људи почну да верују. Јер свака лаж поновљена хиљаду пута постане истина.

Кон каже да они који пандемију називају "ковид преваром" углавном и шире теорије завере и лажне информације, а то су уједно људи који игноришу све што се дешава у ковид болницама и игноришу смрт пацијената.

- Кажу: "Па, умире се и овако" - каже др Кон.

Поводом одбијања неких медицинских радника да се вакцинишу против вируса корона и петиција против вакцинације, Кон је рекао да "позива те људе, као лекаре да се преиспитају".

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)