МЕДИЦИНАРИ КОЈИ НЕЋЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ НЕ ДОБИЈАЈУ БОНУС: Докторка Аџић Вукичевић саопштила најновије информације

Novosti online

23. 08. 2021. у 09:24

СВИ лекари, медицинске сестре, техничари, као и помоћно особље у болницама Србије, који одбијају да се вакцинишу, примаће плату без бонуса, стимулација или додатака за дежурства, изјавила је директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић.

МЕДИЦИНАРИ КОЈИ НЕЋЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ НЕ ДОБИЈАЈУ БОНУС: Докторка Аџић Вукичевић саопштила најновије информације

Новости

Она је рекла да је на састанаку директора болница подржан предлог медицинске струке и да се министар здравља сложио да се направи списак свих лекара и медицинског особља који нису примили вакцину, а раде у ковид и другим болницама.

- Они ће бити пребачени на административне послове и неће више моћи да раде с пацијентима, а то значи да ће примати само основну плату. Примаће два пута мању зараду него до сада - рекла је Татјана Аџић Вукичевић.

Она је истакла да ће због пораста броја заражених морати да се отвори и друга зграда интензивне неге.

- За 20 дана имамо четири пута више пацијената, сваки пети који нам дође мора на респиратор, а у болници је више од 90 одсто пацијената који нису вакцинисани - рекла је докторка Аџић Вукичевић.

Она је навела да делта сој највише "напада" младе и здраве мушкарце који нису примили вакцину, а који чине 80 одсто од укупног броја примљених у болницу.

Истиче да су почетком месеца 84 пацијента смештена на одељењу интензивне неге, а да их је сада 286.

- Остало нам је још неких 70 слободних кревета. Долазе нам пацијенти са са све тежим облицима короне и сваки пети мора на респиратор - наводи докторка Аџић Вукичевић.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)