НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА: Као у добра стара времена или ипак не?

Novosti online

21. 08. 2021. у 14:12

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изразио је наду да ће ђаци кренути у школу нормално, као пре коронавируса.

НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА: Као у добра стара времена или ипак не?

AP Photo

Истакао је и да родитељи и наставници признају да онлајн настава није била довољно квалитетна, а томе сведочи и упис на факултете који ове године организују и други уписни рок.

- Ђацима и деци недостаје социјални аспект, дружење, предавање уживо. Остало је још десетак дана. Морамо бити обазриви и сагледати каква ће епидемијска ситуација бити - рекао је он.

Такође, према његовим речима, Кризни штаб ће донети најбољу одлуку за децу и у то можемо бити сигурни.

- Врло је тешко предвидети шта ће бити за десетак дана. Сваког дана имамо повећан број оболелих, хоспитализованих и оних на респиратору. Не можемо да доносимо одлуке сад, па да их онда мењамо. Надамо се да ће макар 1. септембар протећи нормално - додао је он.

Ђерлек је рекао да ће бити обавезно ношење маски, а подела на вакцинисане и невакцинисане није тема, када говоримо о ђацима.

- Мој лични став када су здравствени и просветни радници у питању, јесте да искористимо закон о заштити становништва од заразних болести. Оно што је тренутно истина јесте да је 50 одсто наставника вакцинисано, а то може бити озбиљан проблем - нагласио је он.

Како каже, Кризни штаб треба озбиљно да размисли како ће здравствени и просветни радници улазити у установе где раде јер би било катастрофално да они заразе остале, пацијенте или ђаке.

- Лично сам за обавезну вакцинацију здравствених и просветних радника, али ја не одлучујем о томе - закључио је Ђерлек и истакао да је пре три дана примио трећу дозу вакцине произвођача Спутњик В.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)