МЕТЕРОЛОГ ЂУРИЋ ОТКРИВА: Ево какво време нас очекује у септембру

Novosti online

21. 08. 2021. у 11:02

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић рекао је у Јутарњем програму да нас у септембру очекују пријатне температуре и киша, а да није искључено да ће и у октобру бити лепо време. Михољско лето претходних година нас је изненађивало управо у том периоду.

МЕТЕРОЛОГ ЂУРИЋ ОТКРИВА: Ево какво време нас очекује у септембру

Фото: Принтсцреен/Пинк

Викенд прогноза предвиђа топле дане, свежа јутра, па један талас захлађења, а Ђурић је казао да тренутно многи уживају у чињеници да боље спавају, јер температура ноћу константно пада.

- Лето је полако на измаку, траје календарски још увек. Имали смо врло високе температуре у континуитету, нису оборени апсолутни максимуми, али су често достизале и 40. степен. Ноћи постају дуже, свежије, и минималне температуре постају ниже. Боље спавамо јер су температуре пријатне, пре два дана је јутарња температура била око шест степени, на планинама се јорганима покривају - нашалио се он.

- Коначно је и у Београду око 14-15 степени јутарња температура. На мору и другим срединама где је већа влажност ваздуха, имамо субјективни утисак да је још топлије - рекао је он.

Какав ће бити септембар?

 - Дуготрајни тропски таласи су иза нас, али ће бити лепих дана. Пријатан ће бити овај викенд, у понедељак до 34 али брзо долази продор хладног фронта. Та освежења ће бити увод у јесен, када је септембар у питању, можемо да кажемо да ће бити умерено летње температуре. Око 25 до 30 степени, повремено прекидано освежењима, ипак смо на корак до јесени - рекао је он.

Када су у питању падавине, неће бити обилне, подвукао је Ђурић.

- Не би требало да пада пуно кише у септембру, последња обилна киша је била средином јула па сада велике последице осећају пољопривредне културе, земљорадницима би добро дошла киша али је сада за њу касно. Неће бити значајнијих падавина у септембру, мало ће бити чешћа киша, али не и обилна - рекао је он.

Даље од тога је тешко прогнозирати, рекао је метеоролог али је наговестио да нас чека и леп октобар.

- Михољско лето нас увек, некако, изненади па не можемо тачно да кажемо када ће бити али је пар година уназад било током октобра. Некад мало раније, мало касније, пре две године је трајало током читавог октобра. То су врло пријатне температуре, око 23-25 степени - рекао је он.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)