НЕ ТРЕНИРАМ СТРОГОЋУ, ЛЕПО ИХ МОЛИМ: Др Кон проговорио о "Бир фесту", до краја недеље седница Кризног штаба

Новости онлине

18. 08. 2021. у 19:07

ЧЛАН Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон најавио је вечерас да ће до краја недеље бити одржана седница тог тела и поручио да нико ко није заштићен не би требало да иде на "Бир Фест".

НЕ ТРЕНИРАМ СТРОГОЋУ, ЛЕПО ИХ МОЛИМ: Др Кон проговорио о Бир фесту, до краја недеље седница Кризног штаба

Фото: ПРинтскрин/ Jutarnji Program TV HAPPY

- На тој манифестацији би смели да присуствују само они који су вакцинисани, који су прележали ковид или они који су тестирани. Сви остали немају шта тамо да траже. Не говорим то да бих тренирао строгоћу него их лепо молим да то не раде, јер је за њих ризик врло висок - рекао је Кон.

Он је подсетио да је у Београду данас 362 новозаражених, а да је у Новом Саду током фестивала Егзит било свега двоје новозаражених.

- Ризик је само због тога већи, али ако се поштује све оно што смо говорили тај ризик је готово анулиран или више десетина пута смањен - предочио Кон и објаснио да смо успорили ширење заразе али истовремено имамо и погоршање епидемиолошке ситуације и догађаје који погодују ширењу вируса.

- Ти догађаји су пре свега повратак туриста и запослених на посао и почетак школске године. У таквој ситуацији вакцинација је апсолутно на првом месту - поручио је Кон и апеловао на све грађане да се придржавају прописаних епидемиолошких и санитарних мера.

Др Кон је упозорио да ће се, у случају да се мере не поштују, поново уводити "крајње непопуларне и рестриктивне мере", али је и изразио наду да до тога неће доћи.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)