"ТЕЖИМО РЕДОВНОЈ НАСТАВИ": Министар Ружић о почетку школске године

Танјуг

18. 08. 2021. у 14:13

МИНИСТАР просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се данас са представницима репрезентативних синдиката са којима је разговарао о моделу наставе од 1. септембра, плановима Министарства у наредном периоду, као и изазовима са којима се сусрећу запослени у образовном-васпитно систему.

ТЕЖИМО РЕДОВНОЈ НАСТАВИ: Министар Ружић о почетку школске године

Фото Танјуг

Ружић је казао да се на одлуку о моделу наставе чека седница Кризног штаба, за коју очекује да се одржи у најскоријем року, те да ће запослени у школама имати довољно времена да се спреме за почетак наставе.

У саопштењу Министарства се наводи да су се саговорници сагласили да је редовна настава најбоља опција за сву децу и да су истакли важност вакцинације просветних радника као једног од фактора да од 1. септембра тако и почне настава.

- Томе највише и тежимо - казао је Ружић и додао да је најважније здравље деце и запослених и да ће се пре свега саслушати шта каже здравствена струка.

На састанку је договорено да се наредни састанак министра и представника синдиката одржи после седнице Кризног штаба на којој би се договорила примена одлуке о моделу наставе.

Подсетивши да је вакцина цивилизацијска тековина и једина опција да се што пре вратимо уобичајеним активностима, Ружић је истакао да разуме да и даље постоје недоумице које се могу решити едукацијом и разговорима са релевантним здравственим радницима.

- Још увек има много просветних радника који се нису вакцинисали и важно је да им обезбедимо одговоре на евентуална питања - рекао је Ружић и додао да ће се у наредном периоду одржати вебинари и сусрети са запосленима.

На састанку је било речи о плановима Министарства када је реч о законској регулативи за чију потпуну и успешну примену је важан дијалог са синдикатима.

Такође, представници синдиката изразили су наду да ће се у наредном периоду разговарати са ресорним министарствима о спровођењу реформе система плат у циљу, како се наводи, фер и транспарентне поделе средстава.

Састанку са министром Ружићем присуствовали су представници Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије Независност, Синдиката образовања Србије и Синдиката радника у просвети Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)