ЛАЗАНСКИ ИМАО АРХИВУ ЈАЧУ ОД ПЕНТАГОНА: Србија је изгубила великог човека (ВИДЕО)

Novosti online

07. 08. 2021. у 10:40

АМБАСАДОР Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански сахрањен је јуче на Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана.

ЛАЗАНСКИ ИМАО АРХИВУ ЈАЧУ ОД ПЕНТАГОНА: Србија је изгубила великог човека (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин РТС

Како потпуковник бивше контраобавештајне службе Љубан Каран истиче, смрт Мирослава Лазанског је велики губитак за Србију, додајући да је Лазанског упознао јако давно, док је био млад, а опет изузетно успешан и примећен новинар.

- Упознао сам га када су се у ЈНА дешавале афере "лабрадор" и "Opera". Тада сам видео његову ширину у општем знању, пре свега војном знању. Он је постао респективан за сваког официра у његовој струци. Могао је да аразговара са тенкистом, ракеташом, свим официрима у војсци - присећа се Каран.

Како додаје, Лазански је све знао у прст, а како се присећа, једном приликом му је рекао да је његова архива јача од Пентагона.

- Све ово ме је пресекло, све нас... - прича Каран.

Како додаје, председник Србије Александар Вучић је све о њему рекао у једној реченици, а то је да је Србија изгубила великог човека.

- Он је, што се тиче војске, био за три копља изнад свих. Не само код нас, него и у иностранству. Не знам да ли га је ико одбио за интервју. Он је био храбар, није се устручавао да иде на ратишта, на прву линију, на места где је морао да носи и шлем... Сви су га знали, ценили. Његово знање, упорност, искуство, код њега се све склопило у једном човеку, а то је, пре свега огроман рад на себи - настављао је Каран.

Народни посланик Ђорђе Милићевић такође додаје да је смрт Лазанског велики губитак за Србију, новинарство, српску дипломатију.

- То је човек који је био велики шмекер у дрштву. Пун хумора, увек за шалу, могли сте са њим да разговарате о свим темама - присећао се Милићевић.

(Пинк.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)