ДА СРБИЈА ПАМТИ: Лазански пре смрти урадио велику ствар за своју земљу

Novosti online

07. 08. 2021. у 07:20

ПРЕ смрти Мирослав Лазански обновио је амбасаду Србије у Москви, а да наша држава ни динара није морала да потроши.

ДА СРБИЈА ПАМТИ: Лазански пре смрти урадио велику ствар за своју земљу

Фото: РТС принтскрин/илустрација

- Искористили смо ситуацију када нема много дипломатских контаката и неће нико ни са ким да се среће, нашао сам спонзоре, то су господин Миша Здравковић из Бруса, господин Зоран Вуковић, господин Јевђевић, браћа Бајрамовић из Новог Пазара... Држава Србија у реконструкцију амбасаде у Москви није дала ниједног јединог динара, а уложено је 350.000 евра. Зграда амбасаде, 184 прозора нису имали лим, капало је на бетон. Ми смо све то обновили, променили, фасаду направили не обичну већ пласитифицирану да можете да је перете - похвалио се прошле године за ТВ Б92 Мирослав Лазански.

Тада се Лазански нашалио и да је амбасада "офарбана у црвено-бело јер је он звездаш", што је био мамац који су многи загризли, па су и они који су желели да га критикују пренели вест како је амбасада обновљена критикујући га због шале коју је изрекао. Лазански је после прокоментарисао да се ради о буквалистима.

Лазански је недавно обновио и кров амбасаде уз помоћ градоначелника дела Москве у ком се зграда налази. Наиме, градоначелник је код Лазанског дошао на кафу. Обојица су били у Авганистану, обојица су познавали одређене руске ратне команданте и на основу тога градоначелник се понудио да нешто уради за нашу амбасаду.

- Мало би овај кров могао да се поправи - рекао му је Лазански и урадио велику ствар за своју земљу.

Подсећамо, јуче је на Новом Гробљу у Алеји заслужних грађана сахрањен Мирослав Лазански.

Породица, пријатељи и колеге опростили су се од новинара, војног аналитичара и амбасадора Мирослава Лазанског који је изненада преминуо у среду у у Београду у 71. години живота.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)