ПРЕПОРУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА ЗА НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ: Старији од 12 година се враћају у школске клупе, али у разређеним одељењима

Novosti online

05. 08. 2021. у 18:02

ЂАЦИ до петог разреда од 1. септембра полазе регуларно у школу у комплетном саставу, али мораће да носе заштитне маске у затвореном простору.

ПРЕПОРУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА ЗА НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ: Старији од 12 година се враћају у школске клупе, али у разређеним одељењима

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Старији од 12 година такође се враћају у школске клупе, али у разређеним одељењима.

С друге стране, физичко, музичке и креативне активности које захтевају колективно учешће могле би бити допуштене, али само на отвореном, док ће родитељи највероватније моћи да затраже онлајн наставу за дете, ако процене да је из неког здравственог разлога то неопходно, преносе медији.

Ипак, то је само у плану, а коначан одговор следи након што се пре поласка у школу процени тренутна епидемиолошка ситуација.

Сагласно наведеном Закључку, школама се снажно препоручује да се ученици старији од 12 година вакцинишу против болести ЦОВИД-19 у складу с актуелним Сретучно-методолошким упутством за спровођење ванредне препоручене имунизације против ЦОВИД-19 Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Да би се у једном одељењу сакупило 30 ученика старијих од 12 година, за то је неопходно да деца буду вакцинисана, али с обзиром на то да је до поласка у школу остало мање од месец дана, не очекује се да је тако нешто реално изводљиво. Према последњим подацима „Батута“, у Србији је вакцинисано око 4.000 деце, што још увек представља мали проценат.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)