ГРЧКА УВОДИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС И ЗАБРАНУ МУЗИКЕ: Нова правила ступају на снагу данас - на удару су ова острва

Новости онлајн

05. 08. 2021. у 14:58

ГРЧКА је данас увела полицијски час и забранила музику на два популарна туристичка острва како би сузбила ширење ковида-19, изјавио је заменик грчког министра цивилне заштите.

ГРЧКА УВОДИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС И ЗАБРАНУ МУЗИКЕ: Нова правила ступају на снагу данас - на удару су ова острва

Фото Shutterstock

Најновије мере важе за острво Закинтос у Јонском мору, где је број заражених увећан за 69 одсто у односу на недељу дана раније, и за Хању, град на западу Крита, где је број новозаражених порастао за 54 одсто.

Ограничења укључују ноћни полицијски час и потпуну 24-часовну забрану музике на свим местима за забаву.

Мере ће ступити на снагу сутра и трајаће до 13. августа, након препоруке комитета стручњака за заразне болести који је саветовао грчку владу, преноси агенција Ројтерс.

- Позивамо становнике и туристе у овим подручјима да се доследно придржавају мера за ограничавање ширења вируса - саопштила је агенција цивилне заштите.

Грчка је у среду пријавила 2.856 инфекција ковида и 16 повезаних смртних случајева, чиме се укупан број од првог откривеног случаја у фебруару 2020. године попео на 503.885, односно 13.013.

Прошлог месеца, грчка острва у јужном Егејском мору означена су тамном црвеном бојом на ковид мапи Европског центра за превенцију и контролу болести након пораста инфекција, што значи да се не саветују путовања у тај регион.

Грчка, која покушава да обнови туристички сектор, који је тешко погођен пандемијом корона вируса, бори се и са таласом шумских пожара због дуготрајног топлотног таласа.

(СПУТЊИК)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)